Οι ξυλογραφίες και οι λιθογραφίες που φιλοτέχνησε ο Γιώργης Βαρλάμος για το μυθιστόρημα Δάφνης Και Χλόη του Λόγγου παρουσιάζονται σε μια έκθεση που διοργανώνει το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης.

Το έργο Δάφνης και Χλόη είναι μια ποιμενική ερωτική μυθιστορία που διαδραματίζεται στη Λέσβο, πατρίδα του συγγραφέα, τον οποίο η σύγχρονη έρευνα τοποθετεί στις αρχές του 3ου αιώνα μ.Χ.

Αφηγείται την περιπέτεια δύο έκθετων παιδιών που αγαπιούνται χωρίς να ξέρουν τι είναι ο έρωτας˙ μια ιστορία γεμάτη νοσταλγία για τη χαμένη αθωότητα. Πρόκειται για βουκολική ποίηση πλημμυρισμένη από το πάθος της αγάπης, όπως το συναντάμε σε βουκολικά αφηγήματα, και κυρίως σε δράματα, του δέκατου όγδοου αιώνα.

Μεγάλοι καλλιτέχνες, από την Αναγέννηση έως  τις μέρες μας, εμπνεύστηκαν από το Δάφνης και Χλόη  πίνακες και γλυπτά, ξυλογραφίες και ταπισερί, μουσικές συνθέσεις και χορογραφίες. Στον 20ο αιώνα εικονογράφησαν εκδόσεις του ο Μποννάρ, ο Μαγιόλ και ο Σαγκάλ. 
 
Ο Γιώργης Βαρλάμος δημιουργεί σήμερα μια νέα έκδοση του Δάφνης και Χλόη που κυκλοφορεί από τις  εκδόσεις Διάττων σε μετάφραση Ρόδη Ρούφου. Αξιοποιώντας τις βαθιές γνώσεις της χαρακτικής και της τυπογραφίας, δίνει τη δική του άποψη με εικόνες  και υψηλά αισθήματα, βάζοντας την προσωπική του σφραγίδα στο έργο.