Η γκαλερί ΤinT παρουσιάζει την καινούργια δουλειά του Γιώργη Γερόλυμπου από τις 19 Σεπτεμβρίου ως τις 19 Οκτωβρίου 2013.

«Εδώ και τρία χρόνια, ο θυμός εναλλάσσεται με τη θλίψη, η ντροπή με τον φόβο, η καταστροφή με το κενό. Τρία χρόνια τώρα, οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από νούμερα και ποσοστά, ακρωνύμια σε ξένες γλώσσες, ασφάλειες και επισφάλειες, βιώσιμες ή μη συνθήκες, συμφωνίες, συμβάσεις κτλ.

O καθένας από μας ακολουθεί, βουβός, την μοναχική πορεία του μπροστά στον δέκτη.

Κι όμως, κάθε μέρα, για μια στιγμή, έστω για μια στιγμή, κάτι διαπερνά τη σκληρή επιφάνεια της πτώσης και μπαίνει πιο μέσα, θερμαίνοντας για λίγο την ημέρα. Κάτι διαφορετικό για τον καθένα: η έγνοια του φίλου, ο καλός λόγος στη δουλειά, η συντροφικότητα κι η τρυφερότητα της επαφής. Οικειότητα από τον ιδιωτικό κόσμο, κουράγιο από τη συλλογικότητα.

Πολύ πριν μάθουμε ότι Default σημαίνει χρεωκοπία, γνωρίζαμε τον όρο ως “επιστροφή στις αρχικές ρυθμίσεις” της συσκευής που είχαμε μπροστά μας. Όταν κάτι έπαυε να λειτουργεί, το μόνο που μπορούσες να κάνεις ήταν να επιστρέψεις στην αρχή. Στην ουσία.

Τα τοπία αυτά είναι τοπία μιας χώρας υπό τη συνεχή αγωνία πτώχευσης, οικονομικής αλλά και ηθικής. Ταυτόχρονα, είναι τοπία επιστροφής στα ουσιώδη. Είναι η μέρα και η νύχτα μου, η πραγματικότητα που ζω και το όνειρο που ελπίζω.

Είναι ο τόπος που έφερα κι εγώ σ’ αυτή την κατάσταση και ο τόπος που πρέπει κι εγώ να ξαναφτιάξω.

Είναι ο τόπος μου. Θα μείνω.»

 

ΓΙΩΡΓΗΣ ΓΕΡΟΛΥΜΠΟΣ

Αθήνα, 2012

Ο Γιώργης Γερόλυμπος γεννήθηκε στο Παρίσι το 1973. Είναι διπλωματούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός ΑΠΘ. Σπούδασε Φωτογραφία στο Τμήμα Φωτογραφίας στα Τ.Ε.Ι. Αθήνας και στο Institut d’Arts Visuels στην Ορλεάνη της Γαλλίας. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Φωτογραφία στο Goldsmiths College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (Master of Arts στην Εικόνα και Επικοινωνία) και ολοκλήρωσε την διδακτορική του διατριβή στην Τέχνη και το Design στο University of Derby της Μεγάλης Βρετανίας. Έχει παρουσιάσει τέσσερις ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές σημαντικές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί σε πολλά βιβλία Τέχνης και Αρχιτεκτονικής. Τα τελευταία χρόνια είναι εντεταλμένος διδάσκων φωτογραφίας στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας.