Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS και η εταιρεία πολιτισμού Σύνθεση φέρνουν τον κόσμο πιο κοντά, αφιερώνοντας την πρώτη εκδήλωση του νέου χρόνου στους διαφορετικούς πολιτισμούς και στην ανάγκη να δούμε καλύτερα τη διαφορετικότητά τους.

Με μια σειρά εκδηλώσεων, το ξεκίνημα του νέου έτους γίνεται η αφορμή για να έρθουν πιο κοντά άνθρωποι διαφορετικών πολιτισμών που συνυπάρχουν στην σύγχρονη Αθήνα.

Τα παιδιά μεταναστών και προσφύγων, μεγαλώνουν ανάμεσα σε δύο κόσμους, δύο γλώσσες και δύο πατρίδες. Λόγω του διαφορετικού δέρματος και των χαρακτηριστικών, της διαφορετικής γλώσσας και καταγωγής, έρχονται καθημερινά αντιμέτωπα με την καχυποψία, την άδικη και μεροληπτική μεταχείριση από το επίσημο ελληνικό κράτος, που επιμένει να αγνοεί ακόμη και την ύπαρξή τους. Σε αυτά τα παιδιά, τις αγωνίες και την ανάγκη τους να αναγνωριστούν ως ισότιμοι πολίτες, είναι αφιερωμένη η παιδική γιορτή.

Στο πλαίσιο της γιορτής θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Ο Μαγικός Μονάρχης του Μο» σε σκηνοθεσία του Γρηγόρη Χατζάκη και μουσική του Χρίστου Θεοδώρου. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο για όλους. Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση θα βρείτε σε αρχείο που επισυνάπτεται ξεχωριστά.

Μετά την παιδική γιορτή θα ακολουθήσει στον ίδιο χώρο της Αθηναϊδας, η Γιορτή των Πολιτισμών. Μουσική από ραδιοφωνικούς παραγωγούς του KOSMOS 93.6, live κρουστά και γλυκά από διαφορετικές γωνιές του πλανήτη, καθώς και ενημερωτικές παρεμβάσεις. Η ελάχιστη χρέωση για την είσοδο θα είναι 10 ευρώ με απεριόριστη κατανάλωση κρασιού και γλυκών. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση των Πολυιατρείων της PRAKSIS σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν δημοφιλείς καλλιτέχνες από το χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης που θα φωτογραφίζονται με τον κόσμο και τα παιδιά και θα ενημερώνουν για τις δράσεις της PRAKSIS και της Σύνθεσης.