Στις 20 Αυγούστου 2014 το μουσικό μέρος του φετινού Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη ολοκληρώνεται με το Giorgos Tsolis jazz trio, ένα σύγχρονο τρίο με τον ήχο και το χρώμα των συνθέσεών τους να αντανακλούν το παραδοσιακό ιδίωμα της τζαζ με τον ήχο του σήμερα.

Τα μέλη του τρίο, ο Αμερικανός ντράμερ Owen Hart,Jr., ο Πολωνός μπασίστας Maciej Domaradzki και ο Έλληνας πιανίστας Γιώργος Τσώλης, ζουν μόνιμα και εργάζονται στην Ολλανδία τα τελευταία δέκα χρόνια. Το βασικό ρεπερτόριο του τρίο αποτελείται κυρίως από συνθέσεις του Γιώργου Τσώλη, στη μουσική του οποίου συνεισφέρουν η μοναδική μουσικότητα και δημιουργικότητα του ντράμερ Owen Hart Jr και οι άριστες τεχνικές και μουσικές ικανότητες του μπασίστα Maciej Domaradzki. Διασκευές από γνωστά jazz standards έχουν επίσης προστεθεί στο ρεπερτόριο του τρίο.
 

Giorgos Tsolis Jazz Trio

Δημιουργήθηκε από τον πιανίστα της jazz Γιώργο Τσώλη. Η Ολλανδία είναι το σημείο συνάντησης του Αμερικανού ντράμερ Owen Hart, Jr., του Πολωνού μπασίστα Maciej Domaradzki και του Έλληνα πιανίστα Γιώργου Τσώλη. Η πρώτη τους μουσική επαφή έγινε το 2004, ενώ συνεργάστηκαν στενότερα από το 2008. Τα τελευταία δύο χρόνια εργάζονται εντατικά από κοινού για τη δημιουργία και μουσική ωρίμανση του τρίο.
 
Το κεντρικό ρεπερτόριο του τρίο αποτελείται κυρίως από συνθέσεις του Γιώργου Τσώλη. Η μουσική και οι ερμηνείες του τρίο αντανακλούν τις ιδέες και τις μουσικές επιρροές του Γιώργου, καθώς και των δύο άλλων μελών του τρίο. Ως ένα σύγχρονο jazz trio, ο ήχος και το “χρώμα” των συνθέσεων αντανακλούν το παραδοσιακό ιδίωμα της τζαζ με τον ήχο του σήμερα. Διασκευές από γνωστά jazz standards έχουν προστεθεί στο ρεπερτόριο του τρίο και παρουσιάζονται με την μουσική άποψη του Γιώργου και την ερμηνεία των Owen και Maciej.
 
Οι προσωπικές επιρροές των τριών μουσικών, οι μουσικές εμπειρίες και ιδέες τους συναντιούνται σε αυτό το τρίο, με σκοπό τη δημιουργία ενός ιδιαίτερου σύγχρονου τζαζ ήχου. Η μοναδική μουσικότητα και η δημιουργικότητα του ντράμερ Owen Hart, Jr. και οι άριστες τεχνικές και μουσικές ικανότητες του μπασίστα Maciej Domaradzki συνεισφέρουν με τον καλύτερο τρόπο στη μουσική του Γιώργου δίνοντας την αίσθηση μιας πραγματικής μπάντας.