Σε έναν κόσμο γεμάτο χρώματα και εντυπώσεις, ο ζωγράφος Γιώργος Πανταζής μας προσκαλεί σε ένα πολύχρωμο ταξίδι μέσα από την ατομική του έκθεση ζωγραφικής, «Φοίνικες: Η παλέτα του Ρεθύμνου». Η γκαλερί Μορφές ανοίγει τις πόρτες της για να φιλοξενήσει μια νέα σειρά έργων που αναδεικνύουν την ομορφιά του Ρεθύμνου με πρωταγωνιστές τους φοίνικες που το περιβάλλουν.

Λίγα λόγια για τα έργα της έκθεσης «Φοίνικες: Η παλέτα του Ρεθύμνου»:

Ο ζωγράφος αντλεί έμπνευση από τα απογευματινά χρώματα του Ρεθύμνου, που λάμπουν με μια μοναδική αίσθηση μαγείας. Με το πινέλο του και τις χρωματικές αποχρώσεις του, δημιουργεί έναν κόσμο όπου οι φοίνικες αποτελούν τον βασικό πρωταγωνιστή στα έργα του, καθώς θυμίζουν μοναχικές υπάρξεις που αντιστέκονται.

Αυτοί οι ανθεκτικοί φοίνικες, που υψώνονται με αξιοπρέπεια στην παραλία του Ρεθύμνου, μας μιλούν για δυνατούς χαρακτήρες που αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της ζωής με ανδρεία και αποφασιστικότητα. Τα φλογερά χρώματα που αποτυπώνονται στα έργα του ζωγράφου αντανακλούν τη δύναμη και την ανθρώπινη αντοχή που εκπέμπουν. Με την παρουσία τους, μας υπενθυμίζουν ότι ακόμη και στα πιο ανέμελα στιγμιότυπα της φύσης, μπορούμε να βρούμε ελπίδα και δύναμη για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της ζωής.

Με αυτόν τον τρόπο, ο καλλιτέχνης μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε μια νέα διάσταση στην ομορφιά του Ρεθύμνου και των φοινίκων του. Μέσα από τα ζωηρά χρώματα και τις αποτυπώσεις, αναδεικνύει την αιώνια αξία της ανθρώπινης ανθεκτικότητας και της ελπίδας που παραμένει ζωντανή ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές. Ας αφεθούμε λοιπόν στη μαγεία των έργων του και ας εμπνευστούμε από την αισιοδοξία που εκπέμπουν, καθώς διανύουμε το δικό μας προσωπικό ταξίδι στον κόσμο της τέχνης.

Η έκθεση προσφέρει στους επισκέπτες μια μοναδική ευκαιρία να εισέλθουν σε έναν κόσμο που συνδυάζει την τέχνη και τη φύση. Με την προσεκτική επιλογή των χρωμάτων και την εξαιρετική τεχνική του, ο ζωγράφος δημιουργεί έργα που ενώνουν την ποίηση και την αισθητική. Τα ζωηρά χρώματα αποτυπώνουν τις ανεξερεύνητες πτυχές του Ρεθύμνου και μας καλούν να ανακαλύψουμε την ομορφιά και τη μοναδικότητα του.

Γιώργος Πανταζής – Σύντομο Βιογραφικό:

Ο Γιώργος Πανταζής είναι Εικαστικός Καλλιτέχνης και Υποψήφιος Διδάκτορας του Π.Τ.Δ.Ε του Πανεπιστημίου Κρήτης. Αποφοίτησε από την Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας το 2016 με “Άριστα” και τo 2021 ολοκλήρωσε το Master του στις Επιστήμες της Αγωγής, Κριτική Παιδαγωγική και Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών, του Πανεπιστημίου Κρήτης. Στο δυναμικό του έχει συμμετοχές σε ομαδικές, συνεργατικές εκθέσεις και διοργανώσεις μεταξύ άλλων στην Αrt-Athina. Πέντε ατομικές εκθέσεις, στην γκαλερί Λόλα Νικολάου στην Θεσσαλονίκη (Νέα Ισημερία, 2016, Άτροπος, 2017 και Το κοντινό υπερπέραν, 2019) και στην γκαλερί Τεχνοχώρος, Αθήνα (Μικρομέρια, 2016 και Street Market, 2019). Διακρίθηκε στην Διεθνή Μπιενάλε Σχεδίου του Όστεν των Σκοπίων του 2016 και στην Διεθνή Μπιενάλε ακουαρέλας της Ινδίας του 2017. Από το 2018 υπηρετεί ως αναπληρωτής καθηγητής εικαστικών στην Πρωτοβάθμια Ρεθύμνης διοργανώνοντας παράλληλα παιδικά workshop και εικαστικά-εκπαιδευτικά Residency οπως (Plakias Art Residency 2019). Έχει συνεργαστεί με την γκαλερί Ζουμπουλάκη, Αθήνα την γκαλερί Λόλα Νικολάου, Θεσσαλονίκη και την γκαλερί Τεχνοχώρος, Αθήνα. Επίσης τα τελευταία χρόνια είναι στενός συνεργάτης / ερευνητής στο Κέντρο Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας της Εκπαίδευσης και του Διδασκαλικού Επαγγέλματος (ΚΕ.Μ.Ε.Ι.Ε.Δ.Ε) του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Κρήτης.