Η θεματική των ζωγραφικών έργων με τίτλο “Αποκόμματα” ανασύρει φωτογραφίες και άρθρα που έχουν αντληθεί από παλιές εφημερίδες. Κατόπιν έρευνας, τα ευρήματα που παρουσιάζονται επικεντρώνονται σε θέματα που αφορούν κοινωνικά και πολιτισμικά ζητήματα του 20ου αιώνα. Κατά τη μεταφορά τους στη ζωγραφική επιφάνεια, στο χαρτί, διατηρούν τα στοιχεία της παλαιότητας τους και αποτυπώνονται πιστά σε μεγέθυνση. Τα τυπογραφικά λάθη και η φθορά που έχουν υποστεί, γίνονται αντικείμενο μελέτης για μία ζωγραφική πρακτική που αφηγείται τη φθορά του χρόνου.

Τα έργα που παρουσιάζονται στην ENIA GALLERY συγκλίνουν θεματικά προς την σταδιακή μεταμόρφωση του αστικού τοπίου κατά την περίοδο του εκσυγχρονισμού, αλλά και των μεγάλων κοινωνικοπολιτικών μετασχηματισμών. Από τα τέλη της δεκαετίας του 30’ μέχρι και τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης, ο δημοσιογραφικός κόσμος παρακολουθεί με ανησυχία το ζήτημα της αύξησης του πληθυσμού, τη λύση της αντιπαροχής, την ανεξέλεγκτη ρυμοτομία των πόλεων, την ανάγκη της σωστής παιδείας, την προστασία του περιβάλλοντος.

Ξεχασμένες ειδησεογραφίες και φωτογραφίες-ντοκουμέντα, με την όψη εικαστικού έργου αναδύονται μέσα από αρχεία για να προκαλέσουν συναισθήματα. Σκέψεις γραμμένες στην καθαρεύουσα μοιάζουν πολύ μακρινές, εκφράζουν έναν κόσμο που δεν υπάρχει πια. Αλλά η ουσία και η διαχρονικότητά τους σκιαγραφούν το αστικό περιβάλλον του οποίου είμαστε μέρος και εμείς σήμερα.