Γεννημένος στην Ελλάδα ο Giorgio Bounias σπούδασε συντήρηση έργων τέχνης και αρχαιοτήτων στην Ιταλία. Πραγματοποίησε την πρακτική του άσκηση στο Βατικανό και στο μουσείο Uffizi της Φλωρεντίας ενώ παράλληλα εξελίσσει την ζωγραφική του και την εικαστική του ιδιότητα. Δούλεψε πάνω στην εικαστική και σκηνική επιμέλεια δύο θεατρικών έργων στο θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν.

Ο Giorgio Bounias έχει ασχοληθεί με διάφορες μορφές τέχνης, όπως το κολάζ με χαρτόνια και εφημερίδες, την ζωγραφική με ακρυλικά χρώματα και στόκους και την ζωγραφική πάνω σε κρανία κερατοφόρων βοοειδών.

Έχει ψηφιοποιηθεί έργο του στην Κρήτη για την ανάδειξη του τόπου μετά από κάλεσμα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Ινστιτούτου Τεχνολογίας και Έρευνας Κρήτης.

Έχει εκθέσει στο μουσείο Μαραθώνα, στο μουσείο Τσιτσάνης στα Τρίκαλα, για το μικρό Παρίσι των Αθηνών ενώ πραγματοποίησε και την ατομική του έκθεση στο ξενοδοχείο Μπάγκειον το 2020 κ.α.

Εμπνευσμένος από γνωστά έργα μεγάλων ζωγράφων που επισκεπτόταν στα μουσεία του κόσμου και της Ιταλίας, ασχολήθηκε πρόσφατα με τη σπουδή πάνω σε αυτά μετεξελίσσοντάς τα με τις τεχνικές του κολάζ, του στόκου και των ακρυλικών χρωμάτων. Τοποθετώντας στα έργα αυτά στοιχεία του σύγχρονου καταναλωτισμού, της μόδας κ.α.

Με αυτό τον τρόπο κλασσικά έργα μεγάλων ζωγράφων επαναπροσδιορίζονται μέσα από την ματιά του καλλιτέχνη τοποθετώντας τα στην σύγχρονη εποχή.