Η συγγραφέας, μια νέα παρουσία στον κόσμο της γραφής, μας μεταφέρει σε ένα μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στην ελληνική επαρχία στις αρχές του 20ου αιώνα.

Δυο οικογένειες, δυο παράλληλες ιστορίες. Παρ’ όλο που δε φαίνεται να συναντώνται, ο Θεός και η μοίρα αποφάσισαν αλλιώς.

Περνώντας από δυο βαλκανικούς, δυο παγκόσμιους πολέμους, βιώνοντας τον εμφύλιο στις ακραίες του καταστάσεις, κατορθώνουν να σταθούν όρθιες.

Η αγάπη ως την τελευταία ανάσα είναι αυτή που καθορίζει τις ζωές τους σε όλη αυτή τη διαδρομή.

Πόσο λίγοι έχουν ευλογηθεί να ζήσουν μια τέτοια αγάπη!

Η δύσκολη ζωή της ρουμελιώτικης ελληνικής επαρχίας του περασμένου αιώνα, πότε σκληρή κι αδυσώπητη, πότε τρυφερή και συγκινητική, με τα ήθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις και τις αξίες της περνά ανάγλυφη μπρος απ’ τα μάτια του αναγνώστη απ’ την αρχή ως το τέλος αυτού του βιβλίου αποτελώντας ιστορική μαρτυρία.


Η Ευμορφία Καραθανάση γεννήθηκε στο Καινούριο Λοκρίδος, είναι απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λαμίας και διδάσκει στο 6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Καινουρίου.

Έχει ασχοληθεί τόσο με την ποίηση – πολλά από τα ποιήματά της δημοσιεύθηκαν στον τοπικό τύπο – όσο και με τη μυθιστοριογραφία.

Έχει γράψει δύο βιβλία, το «Γιατί δε γινόταν αλλιώς…», με ιστορικοκοινωνικό περιεχόμενο (έκδοση: Ιούνιος 2017) και «Το τραγούδι της καρδερίνας», για παιδιά και νέους, το οποίο βραβεύτηκε από τη «Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά».