Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου στις 8 μμ. σας καλούμε στο Bios για να γιορτάσουμε την επανέκδοση του Γιάντες, 27 χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του.

Για το μυθιστόρημα θα μιλήσουν νέοι δημοσιογράφοι και συγγραφείς που δεν είχαν γεννηθεί όταν κυκλοφόρησε.

Οι Γεωργία Δρακάκη, Ίωνας Καλλιμάνης και Γιάννης Παπαδόπουλος θα ξαναδιαβάσουν το μυθιστόρημα με τις συντεταγμένες της γενιάς και της εποχής τους.

Παρεμβαίνουν δυο από τους πρώτους αναγνώστες του βιβλίου, η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου και ο κριτικός λογοτεχνίας Βαγγέλης Χατζηβασιλείου.

Κείμενα από το Γιάντες θα διαβάσει η ηθοποιός Τζωρτζίνα Λιώση.

Η Nalyssa Green θα εμφανιστεί σε ρόλο- έκπληξη.

Σας περιμένουμε με μεγάλη χαρά.

Πληροφορίες για το βιβλίο «Γιάντες»

Μιλάνε οι ντομάτες; Οι γλωσσολόγοι πλέκουν τις κρύες νύχτες του χειμώνα; Τα ντολμαδάκια είναι έργα τέχνης;

Μια δολοφονία μπορεί να συντελεστεί μέσω ταχυδρομείου;

Γιάντες είναι το παιχνίδι μνήμης που παίζουμε με το διχαλωτό κοκαλάκι του κοτόπουλου. Παίκτες εδώ είναι τα δύο αδέρφια, οι αφηγητές του βιβλίου – η Αθηνά και ο Ηλίας.

Μετά το θάνατο του πατέρα τους, ο Ηλίας γράφει στα αγγλικά μια νουβέλα για την οικογενειακή ιστορία. Ζητά από την Αθηνά να τη μεταφράσει. Εκείνη δέχεται, μόνο που για να αυξηθούν οι σελίδες αποφασίζει να γράψει και τη δική της εκδοχή.

Έχουν μεσολαβήσει δραματικά γεγονότα: ένα έγκλημα, ένα συντριπτικό κάταγμα, ένας χωρισμός.

Γεννιέται ένα βιβλίο «διπλό». Τα υλικά μαγειρικής αφηγούνται τη ζωή της οικογένειας, ενώ η αφηγήτρια θυμάται, ρωτάει, χώνει τη μύτη της παντού. Ανακαλύπτει σκοτεινά μυστικά που αλλάζουν την κοσμοθεωρία της.

Μυθιστόρημα-σταθμός και προκλητική μυθοπλασία, το Γιάντες είναι ένα έργο που υμνήθηκε από την κριτική ως «πολυφωνικό και πολύτροπο», «ευρηματικό και απολαυστικό».