Η Titanium Yiayiannos Gallery εγκαινιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Μίχα, με τίτλο «Ατομικός, …

Πορτολάνος». Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου στις 20.00 και θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 23 Μαρτίου 2013.

Σκέψεις πάνω στην έκθεση:

Ο Γιάννης Μίχας χαρτογραφεί το αποτέλεσμα των νέων εικαστικών του αναζητήσεων με πυξίδα την παραδοσιακή σχέση του Έλληνα με τη θάλασσα.

Επιβλητικοί όγκοι πλοίων, βάρκες, που συνδιαλέγονται με  Αιγαιοπελαγίτικα τοπία και παραδοσιακούς κυκλαδίτικους οικισμούς, το μεγαλύτερο τμήμα της θεματικής του που αποτελεί το προσωπικό στίγμα της πορείας του στον χάρτη της τέχνης.

Με την δουλειά του, ο καλλιτέχνης, επιχειρεί έναν εικαστικό διάλογο μεταξύ φωτός,  διάθλασης και αντανακλάσεων. Στα έργα του υπάρχει ονειρική διάθλαση – κυβισμός με ελευθερία σχήματος και χρώματος.  Τα Σχήματα (κύβοι, τρίγωνα, καμπύλες, ρόμβοι) αλληλοεπικαλυπτόμενα, διάφανα, δημιουργούν την αίσθηση του ονείρου.

 
Η ιστορικός τέχνης Αθηνά Σχινά σημειώνει:

«Πρόκειται για έναν ψυχοδυναμικό ορίζοντα που πρισματικά αποκρυσταλλώνει τις νωπές εντυπώσεις ή τις συγκινησιακά υγρές αναμνήσεις, μετατρέποντάς τες σε διαστρωματώσεις ανιχνεύσεων του ορατού και των αποτυπωμάτων που αφήνει πίσω του ο καιρός ή το συλλογικό υποσυνείδητο.»

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη:

Ο Γιάννης Μίχας παράλληλα με την πολιτική, υπηρετεί τη ζωγραφική με πάθος και αφοσίωση εδώ και αρκετά χρόνια.
Όντας ναυπηγός στο επάγγελμα, το οποίο άσκησε επί σειρά ετών, είναι δεμένος αναπόσπαστα με τον κόσμο της θάλασσας και των πλοίων, τη φυσική και μεταφυσική τους αύρα. Γι’ αυτό και τα περισσότερα έργα του πηγάζουν από τη συγκεκριμένη βιωματική του σχέση.