Είκοσι νέα έργα του καλλιτέχνη, τοπία, πορτραίτα και νεκρές φύσεις μέσα από έναν οργανικό διάλογο, αφηγούνται τις προσωπικές ιστορίες του δημιουργού τους. Κάθε πινελιά αποκαλύπτει στο κοινό εκείνη τη στιγμή που συγκίνησε τον ζωγράφο και τον ώθησε να την αποτυπώσει εικαστικά.

Πρόσωπα οικεία, από το στενό του περιβάλλον, αντικείμενα από το δικό του προσωπικό σύμπαν αλλά και τοπία αποκαλύπτουν τη διεισδυτική ματιά του Γιάννη Ευθυμίου. Τη μεγάλη επιθυμία του να αποδώσει τη σχέση του όλου με το μέρος με μια ιδιαίτερη- ανατρεπτική γραφή.

Η εκφραστικότητα και η ζωντάνια των πορτραίτων του, επιτρέπουν στο θεατή να μαντέψει τη στενή σχέση του δημιουργού με τα μοντέλα του.

«Ο κόσμος μου ξεβάφει πάνω τους», αναφέρει και εξηγεί: «κάθε φορά που ένα από τα αγαπημένα μου πρόσωπα εισέρχεται στο εργαστήριο για να γίνει το μοντέλο που θα ζωγραφίσω, ενσωματώνεται στο ζωγραφικό μου κόσμο».
Η ύλη και ο τρόπος διαχείρισης της αποτελούν την ουσία των έργων του ζωγράφου, καθώς με αυτόν τον τρόπο αναδεικνύεται η προσωπική του γραφή και η προσπάθεια να εμπλουτίσει τον πλαστικό του λόγο.

Τα τοπία δημιουργούνται πάντα στο φυσικό περιβάλλον.«Η επαφή με τη φύση με συγκλονίζει. Κάθε φορά που δημιουργώ στο εξωτερικό περιβάλλον ξεχνάω εντελώς τον χώρο του εργαστήριου μου. Είναι σαν να κάνω ένα «restart» και η διαδικασία αυτή με επαναπροσδιορίζει», τονίζει ο καλλιτέχνης. Η ζωγραφική για τον Γιάννη Ευθυμίου αποτελεί μία περιπέτεια καθημερινή. Μία αέναη προσπάθεια «να αρπάξει τη συγκίνηση» και να τη μετουσιώσει σε έργο τέχνης.

Γιάννης Ευθυμίου

Ο Γιάννης Ευθυμίου φοίτησε για τρία χρόνια στη Σχολή Μαρμαρογλυπτικής στην Τήνο, όπου ήρθε σε επαφή με την τέχνη του μαρμάρου και τη γλυπτική. Η σπουδή αυτή έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της ζωγραφικής του, ενώ κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στο Π.Ε.Σ.Κ.Τ.Π.Τ έλαβε τιμητική διάκριση στη γλυπτική και στη ζωγραφική.Το 2011 εισήλθε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στο Ά Εργαστήριο Ζωγραφικής, απ’ όπου αποφοίτησε το 2017 με άριστα.Το 2017 κέρδισε το βραβείο «Σπυρόπουλου», ενώ το 2018 στο διαγωνισμό της Εθνικής Ασφαλιστικήςτου απονεμήθηκετο 2ο βραβείο.

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ
2019-ART ATHINA 2019
2018-«Καλλιτεχνικός Διαγωνισμός της Εθνικής Ασφαλιστικής»Χώρος Τέχνης της Εθνικής Ασφαλιστικής, ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ
2017-«Αφιέρωμα στον Φίοντορ Ντοστογιέφσκι»Αίθουσα Τέχνης ΙΑNOS
2017-«Εις την Μικρή μου Ηλικία» Νέα Πτέρυγα της Γενναδείου Βιβλιοθήκης
2017-«2+ δεκαετίες Βραβεία Σπυρόπουλου» Μουσείο Βορρέ
2017-«Στάσεις & Διαδρομές »The Mall Athens -της ενέργειας Art Take Over 2017, του Α ́ Εργαστηρίου Ζωγραφικής ΑΣΚΤ.
2017-«8η Μπιενάλε Φοιτητών Καλών Τεχνών Ελλάδας» Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης
2015-«Ομαδική έκθεση Α ́ Εργαστηρίου Ζωγραφικής» Πινακοθήκη Γρηγοριάδη, Ηράκλειο