Ο Δήμος Θέρμης φιλοξενεί στα φετινά Θέρμης Δρώμενα μία συναυλία για την Κοινωνική Αλληλεγγύη, την οποία υποστηρίζουν με την μουσική τους παρουσία ο Χρήστος Θηβαίος και οι Taraf de Haidouks.

Το Φράγμα της Θέρμης θα γεμίσει με νότες και ήχους «Για τους πρόσφυγες της Θεσσαλονίκης» σε μια Βαλκανική γιορτή για την «Κοινωνική Αλληλεγγύη» και το Κέντρο Προσφύγων Θεσσαλονίκης.

Οι Taraf de Haidouks, με βιολιά, σαντούρια και τσιγγάνικη καρδιά έρχονται για να βοηθήσουν την «Κοινωνική Αλληλεγγύη» να συγκεντρώσει  χρήματα για το κέντρο προσφύγων Θεσσαλονίκης.

Η συναυλία με τον Χρήστο Θηβαίο κινητοποίησε την παρέα των Τσιγγάνων για μια Βαλκανική συνάντηση, με κοινωνική υπόσταση!

Οι δεκατέσσερις μουσικοί που αποτελούν το συγκρότημα ταξιδεύουν ασταμάτητα. Είναι όλοι τους μια μεγάλη οικογένεια από τα νότια του Βουκουρεστίου, μια παρέα όπου συναντιούνται όχι μόνο οι διαφορετικές επιρροές μουσικής , αλλά και  ηλικίες και αυτά πρωτοστατούν σε ένα τσιγγάνικο πανηγύρι.

Η συναυλία θα δοθεί το Σάββατο 30 Αυγούστου 2008 στο Φράγμα της Θέρμης, με τη συμμετοχή επίσης των Τρεις στο δρόμο, τη νέα παρέα μουσικών της Θεσσαλονίκης, αποτελούμενη από τους Παρασκευά Θεοδωράκη, Δημήτρη Χατζηδημητρίου και Κυριάκο Παυλίδη, και τις Φωνές των λαών, ένα σύνολο που αποτελείται από πρόσφυγες μουσικούς.