Η δημοφιλής ΕΚΠΛΗΞΗ! επιστρέφει δριμύτερη. Μετά από το εξαιρετικά επιτυχημένο ντεμπούτο της τον Φεβρουάριο του 2009 η εικαστική εκδήλωση για τους άστεγους της Αθήνας πραγματοποιείται ξανά, με ακόμη περισσότερους καλλιτέχνες και έργα αλλά και ακόμη μεγαλύτερη διάθεση προσφοράς.

Η εκδήλωση ΕΚΠΛΗΞΗ 2! είναι μια εικαστική φιλανθρωπική εκδήλωση για την υποστήριξη των άστεγων της Αθήνας, που πραγματοποιείται με τη συμμετοχή 300 καλλιτεχνών.

Το artAZ, ο διαδικτυακός τόπος προβολής και προώθησης της Ελληνικής Τέχνης, καλεί 300 σύγχρονους καλλιτέχνες να εκφραστούν και να συνεισφέρουν στην μεγάλη εικαστική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς.

Οι συμμετέχοντες δημιουργούν ειδικά για την ΕΚΠΛΗΞΗ από ένα έργο τέχνης. Τα έργα έχουν ενιαία διάσταση (18×24 εκ.) και διατίθενται σε ενιαία συμβολική τιμή (50 ευρώ). Ποια είναι η έκπληξη; Τα έργα είναι υπογεγραμμένα στο πίσω μέρος τους. Η ταυτότητα του καλλιτέχνη θα αποκαλυφθεί μόνο μετά την αγορά του έργου! 

Η έκθεση των έργων πραγματοποιείται on line στο artAZ από τις 7 Ιανουαρίου μέχρι και τις 20 Φεβρουαρίου 2010. Στο διάστημα αυτό θα προστίθενται καθημερινά νέα έργα.

Μεταξύ 19-21 Φεβρουαρίου η έκθεση θα μετακομίσει στην Αίθουσα Κωνσταντίνος Καβάφης της  Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων για να παρουσιαστούν τα έργα ζωντανά στο κοινό και να πραγματοποιηθεί η πώληση τους (Έκθεση: 19-20 / 2, 16:00 – 22:00, Πώληση: 21 / 2, 12:00 – μέχρι εξάντλησης των έργων)

Μέχρι τότε σας προτείνουμε να επισκέπτεστε καθημερινά το http://www.artaz.gr/ και να σημειώνετε τους κωδικούς των έργων που σας ενδιαφέρουν – ελάτε προετοιμασμένοι!

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα διατεθούν στο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) για την υποστήριξη του έργου του. 

Οι συμμετοχές: Συμμετέχουν καλλιτέχνες που εκφράζονται σε διαφορετικά μέσα (ζωγραφική, σχέδιο, φωτογραφία, γλυπτική), ανήκουν σε διαφορετικές σχολές (κλασσικοί, παραστατικοί, αφηρημένοι, conceptual, urban, street artists κ.α.), βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία της σταδιοδρομίας τους (από φοιτητές μέχρι διεθνώς αναγνωρισμένους εικαστικούς) και μαζί τους δημιουργοί από άλλες πειθαρχίες (γραφίστες, εικονογράφοι, αρχιτέκτονες, κ.α.).

Σχετικά με την τιμή: Έχει σκόπιμα επιλεγεί μία εξαιρετικά προσιτή τιμή (50€) ώστε να έχει τη δυνατότητα ο καθένας να συνεισφέρει στον σκοπό. Κρίνοντας από την ανταπόκριση και τα σχόλια του κοινού στην πρώτη ΕΚΠΛΗΞΗ το 2009 είναι φανερό ότι ο κόσμος ενθουσιάστηκε με αυτή την διάσταση της εκδήλωσης.

Μέσα από την «έκπληξη» το κοινό έχει την ευκαιρία να συνεισφέρει χωρίς κόπο σε έναν πολύ σημαντικό σκοπό. Παράλληλα, δίνεται στον κόσμο η δυνατότητα να έρθει σε επαφή με τη σύγχρονη τέχνη και να γνωρίσει συνοπτικά το εικαστικό τοπίο της Ελλάδας, ενώ τέλος ο καθένας θα μπορέσει να αποκτήσει ένα μοναδικό έργο τέχνης σε τιμή πραγματικά έκπληξη!