Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, η WIND ανακοινώνει τη στήριξη της δωρεάν Ευρωπαϊκής Γραμμής Στήριξης Παιδιών και Εφήβων, 116-111 που δημιουργήθηκε από την Εταιρία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.).

Η WIND εφαρμόζει καθημερινά ένα πολύπλευρο πλάνο ενεργειών, ενισχύοντας κάθε προσπάθεια για την προστασία της παιδικής ηλικίας και τη διατήρηση του χαμόγελου στα πρόσωπα όλων των παιδιών. Για το σκοπό αυτό, υποστηρίζει ή και δημιουργεί, μέσω του δικτύου τηλεπικοινωνιών που διαθέτει σε όλη την Ελλάδα, υπηρεσίες που υπηρετούν τα δικαιώματα των παιδιών σε συνεργασία με ΜΚΟ και Ιδρύματα.

Συγκεκριμένα:

Γραμμή SOS 1056, χωρίς χρέωση για τους συνδρομητές της WIND, σε συνεργασία με το  Ίδρυμα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών με θύματα παιδιά.

Υπηρεσία AMBER ALERT HELLAS μέσω SMS στο 1056 για τον εντοπισμό παιδιών που έχουν εξαφανιστεί ή απαχθεί. (χρέωση 0,10€/SMS)

Δωρεάν Ενιαία Ευρωπαϊκή Γραμμή Βοήθειας στο 116-000 για την αναφορά κρουσμάτων εξαφάνισης παιδιών ή την αρωγή παιδιών που βρίσκονται σε ανάγκη.

Υπηρεσία Δωρεάς στην ΜΚΟ «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», αποκλειστικά για τους συνδρομητές WIND, μέσω SMS στο 19192 ή κλήσης στο 9011602020 (χρέωση 2€).

Υπηρεσία ΠΡΟΣΦΕΡΩ. Πρόκειται για μια κοινή πρωτοβουλία των τριών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα. Αφορά στην ενεργοποίηση κοινού πενταψήφιου αριθμού για ορισμένο χρονικό διάστημα, στον οποίο οι συνδρομητές και των τριών εταιρειών μπορούν να αποστέλλουν SMS (χρέωση 1€ συν ΦΠΑ) για την οικονομική ενίσχυση ενός κάθε φορά Μη Κερδοσκοπικού Μη Κυβερνητικού Οργανισμού.