Το Μαριολοπούλειο – Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το Conferences Sans Frontieres, στα πλαίσια του Διεθνούς Έτους για τον Πλανήτη Γη της Unesco, διοργανώνουν σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Unesco της Γαλλίας μαι εξαιρετικά σημαντική Συνάντηση με τη Γη, προάγοντας την επιστήμη μέσα από μια ελληνογαλική συνεργασία.

Το φεστιβάλ Γεωσυναντήσεις, που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, θα αποτελέσει τη βάση για μαι ετήσια συνάντηση, όπυ θα συζητούνται οι σχέσεις του ανθρώπου και του πλανήτη μας. Ο στόχος του προγράμματος του 2009 είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού της Ελλάδας στα προβλήματα και στις ειδικότητες των περιβαλλοντικών επιστημών.

Ομιλίες για το ευρύ κοινό, επιστημονικά ντοκιμαντέρ, έκθεση φωτογραφίας, έκθεση παιδικού βιβλίου και συνατήσεις γύρω από ένα τραπέζι θα δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά και στους πολίτες να έρθουν πιο κοντά στο περιβάλλον και να δουν τον κόσμο από ψηλά.

Η έναρξη του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στο Εθνικό Αστεροσκοπείο, με την εκδήλωση η Τέχνη συναντά τη φύση, η οποία θα είναι αφιερωμένη στον γλύπτη Δ. Αρμακόλα, παρουσιάζοντας για μια βραδιά τα έργα του στον ιστορικό χώρο του Λόφου Νυμφών.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορείτε να το βρείτε εδώ: http://www.geosinandissis.blogspot.com/ και εδώ http://www.lesrencontresdelaterre.blogspot.com/