Ο φορέας Συμμαχία για την Ελλάδα παρουσιάζει στο Golden Hall μία ομαδική έκθεση ζωγραφικής, με την συμμετοχή 20 σπουδαίων Ελλήνων ζωγράφων …

Τις απεριόριστες δυνατότητες για την πρωτότυπη και αποτελεσματική προώθηση των εθνικής σημασίας θεμάτων του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού, όπως αυτές προκύπτουν από τη συντονισμένη δράση ατόμων και φορέων της ιδιωτικής πρωτοβουλίας αποδεικνύει για μια ακόμη φορά η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΕΛΛΑΔΑ».

Μέσα από την δράση «ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ – ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ» η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» ταξιδεύει την εικόνα της χώρας μας εκτός συνόρων. Προβάλλει την Ελλάδα, μέσα από την ματιέρα 20 ζωγράφων, οι οποίοι παραχώρησαν τα πνευματικά δικαιώματα των έργων τους για την ανατύπωσή τους σε σουπλά.

O Ελληνοαμερικανικός οργανισμός εστιατορίων Pan Gregorian ανέλαβε την εκτύπωσή τους και την διάθεσή τους στα 4.500 εστιατόρια – μέλη του στις ΗΠΑ, δίνοντας στα 7.000.000 ετήσιους επισκέπτες τους μια αίσθηση Ελλάδας και προσκαλώντας τους να ταξιδέψουν για να γνωρίσουν την Ελλάδα και τον πολιτισμό της.

Επισφράγιση της όλης προσπάθειας, αλλά και επιβράβευση της καλλιτεχνικής προσφοράς των ζωγράφων αποτελεί η έκθεση αυτή που είναι αποτέλεσμα της συνέργιας του φορέα «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» και της LAMDA DEVELOPMENT.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει τα πρωτότυπα έργα των σουπλά καθώς επίσης και άλλα έργων των ζωγράφων ειδικά για την έκθεση αυτή.

Εγκαίνια της έκθεσης Παρασκευή 6 Απριλίου και ώρα 19.00. Η έκθεση τελεί υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και χρυσός Χορηγός της είναι η ΟΠΑΠ.

Οι συμμετέχοντες ζωγράφοι:

Αγγελίδου Δάφνη, Αναστασίου Μαρία, Ανδρεαδάκης Δημ., Βέργη Χρύσα, Βορδώνη Εριέττα, Γεωργιάδης Σάββας, Γεωργίου Κωστής, Γιαννακάκη Μαρία, Δημητρακοπούλου Τάνια, Καλογεροπούλου Σοφία, Κανά Ειρήνη, Κούκος Δημήτρης, Κουρσάρης Σπύρος, Μαρούδα Καλλιρρόη, Μπελντέκος Παναγώτης, Παλλαντζάς Χρήστος, Ραζής Αγγελλος, Σάμιος Παύλος, Σαρασίτης Δημήτρης, Φιλοπούλου Μαρία.

Επιμέλεια έκθεσης: Μάνος Στεφανίδης, Μαρία Ξανθάκου

Φωτο έργων:

Έξω: Κούκος Δημήτρης

Μέσα: 1 Φιλοπούλου Μαρία, 2 Αγγελίδου Δάφνη, 3 Σάμιος Παύλος, 4 Σαρασίτης Δημήτρης, 5 Παλλαντζάς Χρήστος