Τα θέματα αυτής της έκθεσης είναι κυρίως ανθρώπινες φιγούρες (μοναχικές ή ζευγαρωμένες) που κρατούν ομπρέλες διαφορετικών χρωμάτων οι οποίες συμβολίζουν μια αόρατη προστασία. Το περιβάλλον είναι ένα κόκκινο φόντο, που παραπέμπει στον ανθρώπινο βιολογικό κύκλο, ή εικόνες του έναστρου νυχτερινού ουρανού.

Οι ‘’πρωταγωνιστές’’ των έργων περπατούν σε μια έρημη λωρίδα γης ή κάθονται σε μοναχικά παγκάκια και κάτω από τη σκιά ενός μεγάλου δέντρου. Άλλοτε, πλέουν ξένοιαστα σε ήρεμες θάλασσες κάτω από το νυχτερινό καλοκαιρινό ουρανό με τους διαφορετικούς αστερισμούς. Σε άλλα έργα κυριαρχούν μία μεγάλη βελανιδιά ή μοναχικές γκρίζες βάρκες που ‘’κλέβουν‘’ τον ανθρώπινο ρόλο και αιωρούνται στις νυχτερινές θάλασσες κάτω από το φως του φεγγαριού.

Η Δάφνη Αγγελίδου δεν ξεφεύγει από το θέμα της, το οποίο είναι η εξερεύνηση των ανθρώπινων σχέσεων. Αλλά τοποθετώντας τους ανθρώπους στα ερημικά νυχτερινά τοπία εξερευνά και τη σχέση τους με τη φύση, την απεραντοσύνη του σύμπαντος και την αναπόφευκτη ανθρώπινη μοίρα.

Η έκθεση παρουσιάζεται στον Πολυχώρο του ξενοδοχείου Aneroussa και έρχεται ως συνέχεια παρόμοιων εκθέσεων που ξεκίνησαν τα προηγούμενα χρόνια με την παρουσίαση του έργου ενός καταξιωμένου εικαστικού καλλιτέχνη για όλη την καλοκαιρινή περίοδο και εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την καθιέρωση και ενίσχυση της πολιτιστικής δραστηριότητας και παρουσίασης Εικαστικών Καλλιτεχνών στην Άνδρο.

Δάφνη Αγγελίδου

Γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Ο πατέρας της κατάγεται από την Άνδρο. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (1980 -1986) με δασκάλους τους Γιάννη Μόραλη, Δημήτρη Μυταρά και ψηφιδωτό με τον Γιάννη Κολέφα. Είναι καθηγήτρια στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα, όπου διδάσκει Ψηφιδωτό από το 1987 μέχρι σήμερα.


Φωτογραφία: Δάφνη Αγγελίδου, »Μια θάλασσα μικρή» 50cmx50cm, ακρυλικό σε καμβά, 2018