Οι εκφραστές της avant-pop κουλτούρας, The Callas και το παιδί-θαύμα των πειραγμένων samples, Larry Gus έχουν δανείσει μερικά από τα καλύτερα τους τραγούδια στην ταινία-οδηγό της σημερινής Αθήνας, ενώ ο Electroware συνέθεσε την πρωτότυπη μουσική ως μέλος του ΦABRIKA studio μαζί με τους Δημήτρη Παπαϊωάννου (ΘΡΙ ΣΙΞΤΙ, Synch Festival) και Νάσο Σωπύλη.

Μία ταινία που ακροβατεί ανάμεσα στην ορμή της εφηβείας και τη σκληρή πραγματικότητα και ένα πάρτι όπου η lo-fi αισθητική των The Callas συναντά το live looping του Larry Gus και τα φουτουριστικά electro-techno beats του Electroware.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα ακουστεί και η μουσική της ταινίας.

Λίγα λόγια για την ταινία

WASTED YOUTH, των Αργύρη Παπαδημητρόπουλου & Jan Vogel (ταινία έναρξης στο 40ο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ)

Το Wasted Youth σε πείθει από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Σαν ένας βίαιος (ακατέργαστος) οδηγός της Αθήνας του σήμερα, αλλά και μέσα από τους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους, η ψυχολογία και τα προβλήματα των οποίων είναι τελείως αληθινά. Η ταινία σκιαγραφεί με διακριτικό τρόπο τη σχέση ανάμεσα στους πολίτες και τις αρχές, ανάμεσα στις ατομικές ελευθερίες και την οικονομική πραγματικότητα. Χωρίς εύκολους εντυπωσιασμούς, κρατά το ενδιαφέρον του κοινού σε όλη τη διάρκεια αυτού του σύγχρονου, συναρπαστικού δράματος, αναφέρει στο εισαγωγικό του σημείωμα στον επίσημο κατάλογο, ο Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ρόττερνταμ, Ρούτγκερ Γουόλφσον.

Το Wasted Youth βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες στις 17 Μαρτίου, από την StraDa/Nutopia.

Οι The Callas
Στο τρίτο album, που κυκλοφορεί μόνο σε βινύλιο, οι The Callas παρουσιάζουν ένα μουσικό/εικαστικό αποτέλεσμα με αναφορές σε και επιρροές από, μεταξύ πολλών άλλων, Thomas Pynchon, bunker, John Cassavetes, spirits, Ν.Γ. Πεντζίκη, Mike Kelley, ξενοδοχεία, Georges Bataille, μασημένες τσίχλες, Emily Dickinson, Francis Scott Fitzgerald, Ε.Χ. Γονατά.
Ο ήχος τους παραμένει πιστός στη Lo-Fi κουλτούρα (βλ. No Age, Sic Alps, Dum Dum Girls, The Art Museums, Thee Oh Sees, White Fence κ.ά.), τα ρούχα τους είναι πάντα ριγέ, ενώ παράλληλα εξελίσσονται συνθετικά, αισθητικά και στιχουργικά, παραδίδοντας στον τελευταίο τους δίσκο “Object” την πιο ολοκληρωμένη μέχρι σήμερα δουλειά τους.

O Larry Gus
Ο Παναγιώτης Μελίδης ξεκίνησε να γράφει μουσική ως Larry Gus το 2006. Οι πρώιμες επιρροές του ήταν οι Creedence Clearwater Revival και οι Minor Threat και υπήρξε μέλος του bass and drums ντουέτου Ginger, συνδυάζοντας hardcore punk αισθητική με hip hop beats. Αφού διαλύθηκαν οι Ginger, ξεκίνησε να γράφει μουσική για διαφημίσεις, αποτελώντας στην ουσία τις πρώτες προσωπικές δουλειές του. Αργότερα, απέκτησε “όνομα” στους “ίντι κύκλους” λόγω των αγχωτικών live εμφανίσεων του, όπου live looping τεχνικές ενσωματώνονταν σε ένα αυτοσχεδιαστικό ποπ πλαίσιο.
Ο πρώτος του δίσκος “Stitches” κυκλοφόρησε με την ετικέτα της Cast-a-Blast το Δεκέμβριο του 2009, έχοντας ως αναφορές τους Avalanches, την Stones Throw και τον Caribou. Ο νέος του δίσκος αναμένεται να κυκλοφορήσει άμεσα.

DJ STEFAN A.K.A ELECTROWARE
Ηγετική μορφή της ελληνικής ηλεκτρονικής σκηνής της δεκαετίας του ’90, ο DJ Stefan a.k.a Electroware ευθύνεται για μερικά από τα πιο πρωτοποριακά techno πάρτι που έγιναν ποτέ σε βιομηχανικούς χώρους και εγκαταλελειμμένα κτήρια της Αθήνας, με σκοπό την εξάπλωση της ηλεκτρονικής κουλτούρας και μουσικής.
Εκτός από μέλος της μουσικής κολεκτίβας των drog_A_tek, ανήκει στην ομάδα του Φabrika Studio όπου μαζί με τους Νάσο Σωπύλη και Δημήτρη Παπαϊωάννου (Synch Festival) επιμελήθηκαν το soundtrack της ταινίας Wasted Youth.