Για 5η συνεχή χρονιά διοργανώνεται στην Ελλάδα το Get In The Ring, ο κορυφαίος διαγωνισμός για startups με επίκεντρο τη δικτύωση, τις επιχειρήσεις και τις επενδύσεις.

Πρόκειται για μια διεθνή μάχη επενδύσεων που δίνει την ευκαιρία σε startups να διαγωνιστούν στην αρένα του παγκόσμιου Ring, παρουσιάζοντας την επιχειρηματική τους ιδέα και διεκδικώντας χρηματοδότηση.

Ο Περιφερειακός Τελικός του Get In the Ring θα διεξαχθεί στις 24 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 18.30 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων (Αεροφυλάκιο 1) με την συμμετοχή των καλύτερων startups της Νότιας Ευρώπης (Ελλάδα, Ισραήλ, Ιταλία, Κόσοβο κ.α), τα οποία θα ταξιδέψουν στην Αθήνα για να διεκδικήσουν τη θέση τους στο Διεθνή Τελικό που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Συνεδρίου Επιχειρηματικότητας 2016 στην Κολομβία.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον τελικό δωρεάν με προεγγραφή στο https://gitseregionals.eventbrite.com.

Σκοπός του Get In The Ring είναι να φέρει σε επαφή φιλόδοξους επιχειρηματίες με επενδυτές, επιτυχημένους επιχειρηματίες, δυνητικούς πελάτες και συνεργάτες. Πρόκειται για μια μοναδική διαδικασία παρουσίασης επιχειρηματικών ιδεών (pitch) που προσφέρει την δυνατότητα σε startups από όλο τον κόσμο να ξεφύγουν από το κατεστημένο και να διεκδικήσουν δημιουργικά επενδύσεις και προβολή διεθνούς βεληνεκούς μπροστά σε κριτές και ζωντανό κοινό.

Το Get In The Ring είναι ένα μοντέλο παρουσίασης επιχειρηματικών ιδεών σε πιθανούς επενδυτές κατά το οποίο δύο startups παρουσιάζουν τις ιδέες τους ταυτόχρονα, αυτό ονομάζεται «μάχη». Κάθε επιχειρηματίας θα έχει στην διάθεσή του μόλις 2,5 λεπτά για να πείσει τους κριτές για την πληρότητα της ιδέας του.

Στην κριτική επιτροπή του Τελικού, πρόκειται να συμμετέχουν επενδυτές και εκπρόσωποι από τα μεγαλύτερα funds της Ελλάδας, κορυφώνοντας την αγωνία για τα αποτελέσματα του διαγωνισμού:

•             Αρίστος Δοξιάδης,  Partner, Open Fund

•             Γιάννης Παπαδόπουλος, CEO, Attica Ventures

•             Γιώργος Δημόπουλος, Partner, Venture Friends

•             Θανάσης Καλέκος, Managing Partner, Odyssey Venture Partners

•             Λουκάς Πηλίτσης, Partner και CEO, Anchorstone Partners

•             Νίκος Αντωνίου, Investment Manager, PJ Tech Catalyst

Στον Τελικό θα διεξαχθούν 3 μάχες, μια σε κάθε κατηγορία, που θα αναδείξουν τον νικητή κάθε κατηγορίας. Οι κατηγορίες του διαγωνισμού είναι οι εξής:

•             Lightweight: startups με αποτίμηση κάτω του €1.000.000

•             Middleweight: startups με αποτίμηση μεταξύ €1.000.000 και €10.000.000

•             Heavyweight: startups με αποτίμηση άνω των €10.000.000

Στην κατηγορία  Lightweight διαγωνίζεται το giaola@home από την Ελλάδα,  το  SpeakEZ από το  Ισραήλ και το QRTalk από την Ιταλία, στην κατηγορία Middleweight θα αναμετρηθούν το Aquanos από το Ισραήλ και το Albanian Friends από το Κόσοβο, ενώ στην κατηγορία Heavyweight θα παλέψουν το FireLayers από το Ισραήλ και το Batuta από την Παλαιστίνη. Ελάτε να γνωρίσετε και να υποστηρίξετε ζωντανά τα startups, αλλά και να μάθετε ποιος θα είναι ο νικητής που θα έχει την ευκαιρία να διαγωνιστεί στον Διεθνή Τελικό που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Συνεδρίου Επιχειρηματικότητας 2016 στην Κολομβία.

Στην Ελλάδα το Get in the Ring, που διοργανώνεται από τους Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC), έχει αναδείξει μερικά από τα πιο ανερχόμενα startups όπως το Cookisto (νυν Forky), την i-kiosk (νυν Intale), το Truckbird (νυν Nestcargo) και την Nanuka.

Ο βραβευμένος διαγωνισμός Get in the Ring είναι αναγνωρισμένος από την Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας και διεξάγεται πλέον σε 80 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Λίγα λόγια για τους Industry Disruptors – Game Changers

Οι Industry Disruptors – Game Changers (ID – GC), είναι ένας διεθνής με παρουσία σε 40 χώρες οργανισμός που έχει στόχο τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος που ενισχύει και προάγει την καινοτομική επιχειρηματικότητα, εστιάζοντας στη νεοφυή επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια. Μέσω στρατηγικών συνεργασιών με αναγνωρισμένους φορείς στήριξης της επιχειρηματικότητας του εξωτερικού, οι ID-GC προσφέρουν τη δυνατότητα σε νέους επιχειρηματίες να ωριμάσουν τις ιδέες τους μέσα από δικτύωση, διαγωνισμούς, εκπαίδευση, χρηματοδότηση, mentorship, και στρατηγικές επικοινωνίας προσαρμοσμένες στις ανάγκες μιας start-up επιχείρησης.

Σχετικά με το Get in the Ring

Ο διαγωνισμός Get in the Ring είναι μια μάχη επενδύσεων που δημιουργήθηκε από το Erasmus Centre for Entrepreneurship με σκοπό να φέρει σε επαφή υποσχόμενους επιχειρηματίες με διεθνής επενδυτές και να εμπνεύσει τους επισκέπτες να ξεκινήσουν το δικό τους επιχειρηματικό ταξίδι. Διαβάστε περισσότερα για  το Get in the Ring στο http://getinthering.co/