Το metamatic:taf με μεγάλο ενθουσιασμό φιλοξενεί, για το πρώτο μουσικό live του φθινοπώρου, τον Γιώργο Κοντραφούρη και το Baby Trio με τον εκλεκτό καλεσμένο τους, Timo Lassy, την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014 στις 21.30.

Ανήμερα των γενεθλίων του, ο Γιώργος Κοντραφούρης μαζί με το Baby Trio, υποδέχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα τον Timo Lassy σε μία μοναδική jazz βραδιά και ένα εκρηκτικό πάρτυ που κανείς δεν πρέπει να χάσει.

Ο Timo Lassy είναι ένας από τους διασημότερους μουσικούς της πρωτοπόρας jazz σκηνής του Ελσίνκι. Ο συνθέτης και σαξοφωνίστας έχει πρόσφατα παρουσιαστεί ως «Ανερχόμενο Αστέρι» στο θρυλικό jazz περιοδικό Downbeat, και το κουιντέτο του, the Timo Lassy Band, χαρακτηρίστηκε ως «μία από τις πιο ιδιοφυείς ευρωπαϊκές μπάντες» σύμφωνα με τις βρετανικές Sunday Times. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του τέταρτου μέχρι σήμερα δίσκου, “Live With Lassy” (Schema 2014), η μπάντα ξεκίνησε περιοδεία παρουσιάζοντας το no-nonsense cooking session με αξιοσημείωτα αποτελέσματα. Ενώ οι συναυλίες του στη Φιλανδία γνωρίζουν τεράστια επιτυχία, ο Lassy εξελίσσεται σε υπολογίσιμη δύναμη και σε διεθνές επίπεδο.

Η Timo Lassy Band περιλαμβάνει μέλη από διάφορα δυναμικά και αναγνωρισμένα μουσικά σύνολα, με κυριότερο το Five Corners Quintet, το πιο επιτυχημένο μέχρι σήμερα jazz συγκρότημα της Φιλανδίας, με το οποίο άλλωστε ο Lassy έκανε τα πρώτα του βήματα. Στις ζωντανές της εμφανίσεις, η Timo Lassy Band διαπρέπει μεταδίδοντας τη διάθεση της hard swing jazz με άφθονο ενθουσιασμό. Η μπάντα βρίθει από πρωτοτυπία μετατρέποντας τη μουσική σε «τέχνη του τώρα». Εκτός από επιφανής καλλιτέχνης της jazz, ο Timo Lassy είναι επίσης ένας από τους δύο ιδρυτές και ιδιοκτήτες της We Jazz Ltd, ένα δημιουργικό πρακτορείο με έδρα το Ελσίνκι, γνωστό για την ικανότητά του να προωθεί νέους τρόπους αντίληψης της jazz ως μορφή τέχνης. Το μεγαλύτερο έως τώρα project της We Jazz ήταν ένα νέο εβδομαδιαίο φεστιβάλ, το οποίο πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο στο Ελσίνκι και έγινε δεκτό από το κοινό με μεγάλη επιτυχία.

Ο Γιώργος Κοντραφούρης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 3 Σεπτεμβρίου του 1967. Σπούδασε κλασικό πιάνο στο Εθνικό Ωδείο. Στην ηλικία των 16, έστρεψε το ενδιαφέρον του στη τζαζ και παρακολούθησε μαθήματα τζαζ αυτοσχεδιασμού με τον Μάρκο Αλεξίου. Παρακολούθησε μαθήματα επίσης με τους Jim Beard και Jarmo Savolainen. Αποφοίτησε με Bachelor’s και Master’s degree in Jazz Performance από την Ακαδημία Sibelius στη Φινλανδία. Έχει συνεργαστεί ως πιανίστας ή οργανίστας με πολύ σημαντικούς και σπουδαίους μουσικούς της ελληνικής και διεθνούς σκηνής.

To 2008 δημιούργησε το νεανικό σχήμα που τον συνοδεύει, τους Baby Trio, οι οποίοι ανανεώνονται ηλικιακά κατά τα δύο τρίτα μόλις τα μέλη περάσουν το 25ο έτος της ηλικίας τους. Το Baby Trio δημιουργήθηκε για να εκφράσει «την αφέλεια, τον εφηβικό ενθουσιασμό και γενικά ό,τι κάνει εντύπωση σε έναν νέο μουσικό, όταν αρχίζει να παίζει σε ένα συγκρότημα με τους φίλους του». Το Baby Trio τελικά εκφράζει όλες τις «μη ρεαλιστικές» προσδοκίες που υπάρχουν πριν αρχίσει «η κανονική ζωή».

Timo Lassy – τενόρο σαξόφωνο
Γιώργος Κοντραφούρης – hammond organ
Κωνσταντίνος Στουραΐτης – κιθάρα
Γιάννης Παπαδούλης – τύμπανα