Ο Μύλος στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει μία ξεχωριστή συναυλία με ατμοσφαιρικούς ήχους που παραπέμπουν σε σάουντρακ από φιλμ νουάρ

από τον Αμερικανό καλλιτέχνη Georgio \’the Dove\’ Valentino και την μπάντα του. Μαζί του στη σκηνή θα είναι και ο γνωστός μας Blaine από τους Tuxedomoon.

\”The Dove\”

Ο αμερικάνος καλλιτέχνης Georgio ‘the Dove’ Valentino εμφανίστηκε για πρώτη φόρα το 2007 με το ντεμπούτο του 7\” single “She’s Got Eyes in All the Right Places” b/w “Bête Noire”. Μετά από μια σειρά επιτυχημένων εμφανίσεων στης Ηνωμένες Πολιτείες εγκαταλείπει Ντιτρόιτ και μετακομίζει την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, στης Βρυξέλλες. Το 2010 με την βοήθεια νέων συνεργατών, ανάμεσα στους οποίος και ο γνωστός μας από τους Tuxedomoon Blaine L. Reininger, ξεκίνησε να δουλεύει τον νέο του δίσκο.

http://www.georgiothedovevalentino.com/

BLAINE L. REININGER (TUXEDOMOON)

Ο Blaine L. Reininger, μέλος των πρωτοπόρων Tuxedomoon, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις ! Εδώ και αρκετά χρόνια, κατοικεί – και δημιουργεί – στην Ελλάδα. Χαρισματικός μουσικός (βιολί και κιθάρα), αποτέλεσε – μαζί με τον Steven Brown – τον βασικό δημιουργικό πυρήνα αυτής της τόσο σπουδαίας μπάντας που μεγαλούργησε στα 80’s, χαρίζοντάς μας ορισμένα εκπληκτικά albums (“Half Mute”, “Desire”, “Holy Wars”, “Ship Of Fools”) και τραγούδια (“No Tears”, “Jinx”, “In A Manner Of Speaking”, “Soma”, “Music no 2”).

Από τα μέσα, περίπου, της δεκαετίας του ’80 μέχρι και το 2004, οι Tuxedomoon παρέμειναν ανενεργοί, χωρίς να έχουν διαλυθεί επισήμως. Τα τελευταία χρόνια έχουν πραγματοποιήσει την επιστροφή τους, παρότι τα μέλη τους είναι κυριολεκτικά διασκορπισμένα στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, κυκλοφορώντας τρία albums (από το 2004 μέχρι και το 2007) και περιοδεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Από το 1982, ο Blaine είχε ήδη ξεκινήσει την παράλληλη δική του καριέρα (με το πρώτ

ο solo album του, “Broken Fingers”). Κατά τη διάρκεια της προσωπικής του πορείας, μας χάρισε και αυτός ορισμένες πραγματικά μεγάλες στιγμές – εφάμιλλες, ίσως, με εκείνες του συγκροτήματός του – με albums σαν το “Night Air”, το “Paris En Automne” και το “Byzantium” και κομμάτια σαν το “Mystery And Confusion” και το “Ralf And Florian Go Hawaiian”.

Όλα αυτά τα χρόνια, έχει πραγματοποιήσει πολλές συνεργασίες, γράφοντας μουσική για θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικά έργα. Παράλληλα, έχει εμφανιστεί και σε τέσσερις ταινίες του σκηνοθέτη Νίκου Τριανταφυλλίδη.

http://www.mundoblaineo.com/
www.myspace.com/blainereininger