Το Θέατρο Εντροπία σε συνεργασία με την Εταιρεία Πολιτισμού Σύνθεση παρουσίαζουν τη θεατρική παραγωγή Genocide, σε σκηνοθεσία της Μαρίλλης Μαστραντώνη.

Το Θέατρο Εντροπία σε συνεργασία με την Εταιρεία Πολιτισμού Σύνθεση παρουσίαζουν τη θεατρική παραγωγή Genocide, σε σκηνοθεσία της Μαρίλλης Μαστραντώνη.


Από την Τρίτη 27 Μαΐου έως και τη Δευτέρα 2 Ιουνίου ο χώρος του Μεταλλουργείου φιλοξενεί μία παράσταση με θέμα τη Γενοκτονία, εμπνευσμένη από τα δύο συγκλονιστικά βιβλία του Γάλλου δημοσιογράφου της Libération, Jean Hatzfeld, σχετικά με τις σφαγές στην Ρουάντα.


Πρόκειται για μία παράσταση που συνδυάζει στοιχεία «επινοητικού» (devised) και σωματικού θεάτρου με διαδραστικές εγκαταστάσεις, με δραματουργική σύνθεση και επεξεργασία κειμένων με θέμα τη σκοτεινή και παράλογη υπόθεση της Γενοκτονίας.


Οι ιστορίες ξεδιπλώνονται μέσα σε τοπίο αλλεπάλληλων βιντεοπροβολών σε διαλεκτική σχέση με την ακραία σωματικότητα των ηθοποιών.


Σκοπός της παράστασης είναι η διερεύνηση των αμείλικτων ερωτημάτων σχετικά με την ίδια τη φύση της ανθρώπινης ύπαρξης. Παρά τον «ηθικό πολιτισμό» της, εξακολουθεί να εξασκεί ανορθολογικές και απάνθρωπες πρακτικές. Η παράσταση θέτει ερωτήματα και επιχειρεί την κατανόηση αυτής της «δυσάρεστης» πραγματικότητας.


Μετά την πρώτη της παρουσίαση στην Αθήνα η παράσταση θα ταξιδέψει σε Φεστιβάλ του εξωτερικού για να συνεχίσει τελικά από την ερχόμενη χειμερινή θεατρική περίοδο.


Η avant première θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Μαΐου στις 21.15 στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Διεθνούς Αμνηστίας και των 40 χρόνων από το Μάη του ’68 από την RECONSTRUCTION COMMUNITY.


Σύλληψη, δραματουργία, σκηνοθεσία: Μαρίλλη Μαστραντώνη. Απόδοση: Μαρίλλη Μαστραντώνη, Ισμήνη Χλιόβα-Μπιτζάνη, Θάλεια Γρίβα, Αναστασία Αναστασιάδου. Σκηνικά – κοστούμια – visuals: Εμμανουέλα Βογιατζάκη-Κrukowski. Μουσική: Ilan Manouach. Κίνηση: Μαρία-Ιωάννα Ξανθάκη. Φωτισμοί – φωτογραφία: Τάκης Διαμαντόπουλος. Βοηθοί σκηνοθέτη: Θάλεια Γρίβα, Ισμήνη Χλιόβα-Μπιτζάνη. Βοηθοί σκηνογράφου: Νίκος Δαλέζιος, Γιώργος Γιουρέλης, Στέλλα Ρωμανού. Φωτογραφίες: Εμμανουέλα Βογιατζάκη-Κrukowski. Performers: Αννα Γαρεφαλάκη, Μάκης Κυρλής, Ευγενία Μανωλίκα, Νατάσσα Πασχάλη, Γρηγόρης Σερμπής.Info
Genocide
Από τις 27 Μαΐου έως και τις 2 Ιουνίου
Μεταλλουργείο, Πειραιώς 127
Τιμή εισιτηρίου: 25 ευρώ, 15 ευρώ (φοιτητικό)
Πληροφορίες – Κρατήσεις: Μαριάννα Μπούρα: 6945602831
Θέατρο Εντροπία, Τηλ.: 210 3465634
Παραγωγή: Θέατρο Εντροπία
Σε συνεργασία με την Εταιρεία Πολιτισμού Σύνθεση