Περπατάμε καθημερινά στους δρόμους της Αθήνας με εκατοντάδες κτίρια που αποτελούν κληρονομικές περιουσίες ιδιωτών και δημοσίου.

Εάν ένα γονίδιο υπόσχεται γενετική συνέχεια, η πορεία της ιστορικότητας της πόλης και των χώρων της συνδράμουν στην εξέλιξη του συλλογικού μυαλού, δηλαδή της σύγχρονης κοινωνία μας. Έτσι η Αθήνα με τον χρόνο, αναπαράγεται και ανανεώνεται.

Συμμετέχουν:

Αννίτα Αργυρουλιοπούλου, Νίκος Αρτέμης, Αποστόλης Αρτινός, Αύγουστος Bεϊνόγλου, Γιώργος Γυπαράκης, Ismene King, Ανδρέας Λυμπεράτος, Κώστας Μπασάνος, Οι Αρχιτέκτονες της Φάλαινας και οι ΘΓ, ΧΙ, ΑΜ, ΘΠ, ΔΠ*, Εβίτα Παγώνα, Νίκος Παπαδημητρίου, Κώστας Τσώλης.

(* Οι Αρχιτέκτονες της Φάλαινας: Θοδωρής Γρουσόπουλος, Χρήστος Ιωάννου, Ίρις Λυκουριώτη, Λήδα Λυκουριώτη, Άννα Μώτου, Θάνος Παγώνης, Δάφνη Παπαδοπούλου)

Επιμέλεια: Φωτεινή Καπίρη


H έκθεση Genetic Estate πραγματοποιείται από το Athens Intersection. Το κτίριο της οδού Χρυσοσπηλιωτίσσης 3 είναι ευγενική παραχώρηση του Ιδρύματος Χατζηκώνστα που άνοιξε μετά από 17 χρόνια χάρη στο Πρόγραμμα Αναβάθμισης Εμπορικού Τριγώνου.

Το Athens Intersection επιμελείται ο Γιώργος Γεωργακόπουλος, συντονίζει η Φωτεινή Καπίρη, και τη σειρά Performances επιμελείται ο Θάνος Βόβολης.


Φωτογραφία: Έργο του Κώστα Τσόλη