Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων λειτουργίας της Alpha Trust προετοιμάζεται εικαστική έκδοση, αλλά και έκθεση 65 καλλιτεχνών που θα παρουσιαστεί στο Μουσείο Μπενάκη τον Νοέμβριο.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων λειτουργίας της Alpha Trust προετοιμάζεται εικαστική έκδοση αλλά και έκθεση 65 καλλιτεχνών που θα παρουσιαστεί στο Μουσείο Μπενάκη τον Νοέμβριο.

Τα πρωτότυπα έργα που δημιουργήθηκαν για αυτόν το σκοπό, θα παρουσιαστούν επίσης στο Μουσείο Μπενάκη. Την έκδοση-έκθεση επιμελείται η ιστορικός τέχνης Ιρις Κρητικού.

Ο Γενέθλιος Τόπος μπορεί δυνητικά να αποτελέσει ένα ανεξάντλητο θέμα σχεδιασμού και εικαστικών προτάσεων, να αντιμετωπιστεί κυριολεκτικά, με έμφαση στο ζήτημα της εντοπιότητας και της περιγραφικής μνήμης, ή μεταφορικά, ως συναισθηματικός τόπος, παιδική ηλικία, τοπίο μνήμης ή δημιουργίας, πεδίο αυτογνωσίας, επανεξέταση του έσω κόσμου, επαναπροσέγγιση ενός δυνητικού προορισμού, -προσωπικού ή παγκόσμιου, αρχή και κατάληξη ενός ταξιδιού.

Για τις ανάγκες της έκθεσης-έκδοσης η ALPHA TRUST απευθύνθηκε σε 65 διακεκριμένους Ελληνες καλλιτέχνες που διαπραγματεύτηκαν το συγκεκριμένο θέμα με διαφορετικούς τρόπους.

Η έκδοση και η έκθεση θα παρουσιαστούν στο Κτήριο του Μουσείου Μπενάκη της Οδού Πειραιώς από τις 15 έως και τις 18 Νοεμβρίου 2007.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης των έργων, θα διενεργηθούν πωλήσεις, με ζητούμενο ένα ποσοστό των εσόδων (τα υπόλοιπα έσοδα ανήκουν στους καλλιτέχνες), να διατεθεί υπέρ των σκοπών του Μουσείου Μπενάκη (Τομέας Αρχείων-Εκδόσεων) και της Γενναδείου Βιβλιοθήκης της Αμερικανικής Σχολής Κλασσικών Σπουδών, σημαντικότατους φορείς Πολιτισμού του τόπου μας, με τους οποίους η ALPHA TRUST συνδέεται στενά.

INFO
Μουσείο Μπενάκη-κτίριο οδού Πειραιώς: Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, τηλ.: 210 3453111