Οι εκδηλώσεις και οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν μέχρι σήμερα έχουν μεταφέρει το θέατρο, το χορό, τη μουσική και την τέχνη σε όλη την πόλη, κάνοντας την περιοχή του Πειραιά πόλο έλξης για το φιλοθεάμον κοινό, που έχει την ευκαιρία να δει με διαφορετική ματιά το καλοκαίρι εντός Αττικής.

Μη χάσετε λοιπόν τις εκδηλώσεις που ακολουθούν τις προσεχείς ημέρες!

Μάνια Παπαδημητρίου – B.ound το σκηνικό που φοβάται
της Christiana Lambrinidis

Τρίτη 27 Ιουνίου έως Κυριακή 2 Ιουλίου, ώρα 20.30
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς

Μια παράσταση που πραγματεύεται το θέμα της ιθαγένειας. Άνθρωποι φερμένοι από αλλού και άλλοι γεννημένοι σε χώρες που δεν υπάρχουν πια. Άνθρωποι που είχαν πατρίδες μέχρι πριν λίγο και άλλοι που τους δεξιώνονται στις δικές τους πρέπει τώρα να αναγνωριστούν από την αρχή και να προσδιορίσουν τις σχέσεις τους υπό τις νέες συνθήκες, που και αυτές δεν είναι μόνιμες.

Τι άλλο μένει να τους συνδέει εκτός από την αφήγηση των προσωπικών ιστοριών, της μνήμης του καθενός; Όμως πόσο η μνήμη ευνοεί την επικοινωνία; Ποιο κομμάτι της βοηθά στη σύγκλιση και ποιο θα οδηγεί πάντα σε αποκλίσεις; Τι να πετάξεις και τι να κρατήσεις, αν θες να συνυπάρξεις; Και τι χρειάζεται μια σκηνή θεάτρου για όλα αυτά; Χρειάζεται, γιατί η σκηνή μπορεί να σε κάνει να αισθανθείς αυτό που μπορεί να μη θες να καταλάβεις, να προσεγγίσεις το βίωμα της οδύνης των ανθρώπων που δίπλα σου στερούνται τα αυτονόητα για σένα.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ντουέτο Κριστόφ Κα Ρολ – Στη σκιά των ήχων. Ηχητική βιβλιοθήκη με αφηγήσεις ονείρων

Τρίτη 20 Ιουνίου έως Παρασκευή 23 Ιουνίου, ώρα 19.30
Πλαζ Βοτσαλάκια, Καραγιώργη Σερβίας 6, Πειραιάς

Οι Kristoff K. Roll θα βρίσκονται στον Πειραιά στις 20 και στις 21 Ιουνίου, όπου προσκαλούν το κοινό, να τους συναντήσουν και να αφηγηθούν αναμνήσεις από τα όνειρά τους. Οι αφηγήσεις θα ηχογραφηθούν, θα μονταριστούν και θα επενδυθούν με ηχητικά εφέ. Το αποτέλεσμα θα παρουσιαστεί ως παράσταση με τίτλο Στην σκιά των Ήχων, στην Πλαζ Βοτσαλάκια, στις 22 και 23 Ιουνίου.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Κωνσταντίνος Μίχος – Ιφιγένεια εν _ _ _ _ _ _

Κυριακή 25 Ιουνίου 2017, ώρα 19.00
Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, Λεωφόρος Δημοκρατία, Πέραμα

Οι θυσίες για να πλεύσουν τα πλοία. Αυτό είναι το θέμα της τραγωδίας του Ευριπίδη, την οποία διασκευάζει ο Κωνσταντίνος Μίχος κάνοντας να συναντηθούν δεκάδες επαγγελματίες ηθοποιοί και ερασιτέχνες, κάτοικοι, εργαζόμενοι και σπουδαστές του Πειραιά.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για την παράσταση θα διατεθούν δωρεάν δελτία εισόδου. Τα δελτία εισόδου θα τα προμηθευτείτε από τα ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών και από το ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Χρήστος Οικονόμου, Γιάννης Χρυσούλης – Διαδρομές

Τρίτη 27 Ιουνίου έως Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017
Διαδρομές Αστικής Συγκοινωνίας

Δύο σύγχρονοι Έλληνες συγγραφείς, ο Χρήστος Οικονόμου και ο Γιάννης Χρυσούλης, επεξεργάζονται με τη μορφή μονολόγων δύο από τα πιο βασανιστικά προβλήματα της σημερινής κοινωνίας: τη μετανάστευση και την ανεργία. Με πρωταγωνιστές έναν άντρα και μια γυναίκα, κάθε συγγραφέας με τον δικό του τρόπο και την προσωπική του αισθητική, κάποτε με το στοιχείο του τραγικού, συχνά με εκείνο του σουρεαλισμού και του χιούμορ, προσπαθεί να καταδείξει τις βαθύτατες επιδράσεις αυτών των προβλημάτων στην καθημερινή ζωή, στον ψυχισμό και στα ματαιωμένα όνειρα πολλών συνανθρώπων μας.

Παίζουν: Ελένη Γερασιμίδου, Πέρης Μιχαηλίδης

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Χρήστος Χρυσόπουλος, Αναστασία Δούκα – Κοινός Τόπος

Κυριακή 25 και 30 Ιουνίου 2017, ώρα 19.30 και 10.00
Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών, Δημοτική Αγορά Πειραιά

Ο συγγραφέας Χρήστος Χρυσόπουλος και η εικαστικός Αναστασία Δούκα επιμελούνται, σε συνεργασία με το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά και με την υποστήριξη της πλατφόρμαςFairead, ένα πρόγραμμα συμμετοχικής δημιουργίας στο οποίο οι διδάσκοντες και διδάσκουσες και οι μαθητές και μαθήτριες του ΑΣΜΠ διερευνούν συνεργατικά και παρουσιάζουν με ποικίλα μέσα το «σχολείο» ως ιδανικό κοινό τόπο μάθησης, κατανόησης, ονείρου και ζωής.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Άννα Τσίχλη, Χριστίνα Ζώνιου | Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Παν. Πελοποννήσου – Έρωτας ή τίποτα. Ιστορίες του Πειραιά.

Κυριακή 25 έως Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017, ώρα 19.30
Πάρκο της Εργατιάς, Πλ. Ιπποδαμείας, Πειραϊκή

Ιστορίες του Πειραιά Ιστορίες από διαφορετικές εποχές, διαφορετικές καταστάσεις και διαφορετικούς χώρους: οι βομβαρδισμοί του Πειραιά στον πόλεμο, οι πρόσφυγες του χτες και του σήμερα, οι άνθρωποι και οι χώροι, η πύλη Ε7 του λιμανιού, ο σταθμός του ΗΣΑΠ, τα παράνομα στέκια του Πειραιά φωτίζονται μέσα από τις παραστάσεις των φοιτητών και φοιτητριών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Οι παραστάσεις βασίζονται στις τεχνικές του θεάτρου-ντοκουμέντου και του θεάτρου της επινόησης.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

2ο ΕΕΕΕΚ Πειραιά «Άνοιξη» – ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ

28 Ιουνίου 2017, ώρα 21:00

Συναυλία με το συγκρότημα ΧΟΡΔΕΣ

Αφιλοκερδής συμμετοχή: Φωτεινή Δάρρα και Νίκος Τουλιάτος (με την ομάδα κρουστών του)
Με την ολοκλήρωση της εικαστικής παρέμβασης των μελών του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ στη δημόσια σχολική μονάδα «Άνοιξη».

Μοιρολόγια της Μάνης

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: ΚΑΙΤΗ ΒΑΒΑΛΕΑ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΣΣΗΣ

Παρασκευή 23 Ιουνίου
Ιερός Ναός Αγίας Σοφίας Πειραιώς (Μανιάτικα), Ασκληπιού 48, 18543 Πειραιάς

Πρόκειται για μία συνεργασία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά με την «Ένωση των Απανταχού Μανιατών». Σημαντικό μέρος της πολιτισμικής παράδοσης των Μανιατών είναι τα πολύ ιδιαίτερα τραγούδια τους, τα «Μοιρολόγια». Σε αυτά έχει διατηρηθεί το εκφραστικό γλωσσικό ιδίωμα της Μάνης. Το μανιάτικο μοιρολόι εκφράζει τον εσωτερικό κόσμο του αρχέγονου αυτού ελληνικού λαού, που έζησαν και ζουν στις απρόσιτες και απόκρημνες βουνοπλαγιές της Μάνης.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Κρητική Καντάδα

Παρασκευή 23 Ιουνίου, στις 19.30

Έναρξη διαδρομής στη Λεωφόρο Γρηγορίου Λαμπράκη και Σωτήρος Διός.
Λήξη διαδρομής στην πλατεία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Πρόκειται για μία συνεργασία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά με την Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ». Μια βόλτα στην πόλη με κρητική μουσική, μαντινάδες, χορούς, κεράσματα και τσικουδιές.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.


Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Μίχος – Ιφιγένεια εν _ _ _ _ _ _


Διαβάστε επίσης:

Γεφυρώνοντας τις Διαφορετικότητες: Άνοιγμα στην Πόλη του Πειραιά

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017: Το πρόγραμμα