Τη Δευτέρα 6 Ιουλίου η Titanium Yiayiannos Gallery στρώνει παντού γκαζόν και εγκαινιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Bach Σπυρόπουλου, με τίτλο Gazon Blues.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερη και ευχάριστα παράξενη έκθεση ζωγραφικής, η οποία μπορεί να περιγραφεί μόνο έτσι:

Την τρίτη μέρα να λείπει το γκαζόν και να περισσεύουν τα blues. Τα ποιήματα να γίνονται πίνακες και οι πίνακες ποιήματα. Να αλλάζουν και να φεύγουν. Και να έρχονται άλλα στη θέση τους. Να κοιτάζεις τα κείμενα και να διαβάζεις τις ζωγραφιές. Το πιάνο να περιμένει το σολίστα που μπορεί να μην έρθει, αλλά μπορεί και να έρθει με δικό του μουσικό όργανο. Άγνωστες μουσικές κι αυτοσχεδιασμοί μαζί με τραγούδια και ποιήματα δικά μας. Τραγούδια που μας ανήκουν και μας πάνε πίσω στο βάθος της ηλικίας μας και της καταγωγής μας. 

Την ημέρα των εγκαινίων και για τρεις ακόμα μέρες το δάπεδο της Titanium Yiayiannos Gallery θα είναι όντως καλυμμένο με πραγματικό γκαζόν, ενώ κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί σειρά μουσικών εκδηλώσεων.

Ο Γιάννης Bach Σπυρόπουλος γεννήθηκε το 1953 και μεγάλωσε στη Ν.Ιωνία. Σπούδασε μουσική στο Εθνικό Ωδείο και αργότερα στη Ρώμη έκανε σεμινάρια σύνθεσης με τον Λουτσιάνο Μπέριο. Έχει γράψει μουσική για το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Συμμετείχε για πολύ μεγάλο διάστημα στην ελληνική δισκογραφία και έχει συνεργαστεί με ονόματα όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, οι «Τερμίτες». Έχει γράψει στίχους και τραγούδια όπως το «Διδυμότειχο μπλουζ», το «Πόσο σε θέλω» και πολλά άλλα. Αρθρογραφεί στο περιοδικό ΓΑΛΕΡΑ ενώ άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στο παρελθόν στο ΕΨΙΛΟΝ και στο περιοδικό ΜΕΤΡΟ. Κυκλοφορούν τρία βιβλία του από τις εκδόσεις ΗΛΕΚΤΡΑ.