Η Dianne Reeves, η για πολλούς σημαντικότερη φωνή της σύγχρονης τζαζ μουσικής σκηνής θα βρεθεί στο Gazarte στο Γκάζι την Πέμπτη …

18 και την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010. για να παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στη SARAH VAUGHN.

Οι τρείς επιπλέον διαυγείς οκτάβες της την καταξιώνουν ως  την σπουδαιότερη φωνή της jazz σκηνής στις μέρες μας .

Η καλλιτέχνης της BLUE NOTE DIANNE REEVES θεωρείται παγκόσμια ως η πλέον φημισμένη γυναικεία φωνή της jazz σήμερα.

Σαν επιβράβευση της απαράμιλλης δεξιοτεχνίας της, της σπουδαίας αυτοσχεδιαστικής ικανότητας της, της συναισθηματικής της έκφρασης και του μοναδικού της στυλ τιμήθηκε με 3 διαδοχικά βραβεία GRAMMY ως η καλύτερη jazz τραγουδίστρια  και μάλιστα σε όλες τις vocal κατηγορίες.

Το 4ο βραβείο GRAMMY της καριέρας της το κέρδισε το 2006 με το CD GOOD NIGHT AND GOOD LUCK από την ομώνυμη ταινία του George Clooney.

Η DΙΑΝΝΕ REEVES  έχει ηχογραφήσει και έχει εμφανιστεί  με τις σπουδαιότερες ορχήστρες του κόσμου όπως  την WYNTON MARSALIS και την LINCOLN CENTER JAZZ ORCHESTRA, την CHICAGO SYMPHONY ORCHESTRA με διευθυντή ορχήστρας τον DANIEL BARENBOIM καθώς επίσης ήταν solist με τον
Sir SIMON RATTLE με την ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ.

Η DIANNE REEVES ήταν η πρώτη καλλιτεχνική διευθύντρια της Φιλαρμονικής του LOS ANGELES, καθώς επίσης ήταν η τραγουδίστρια που είχε την τιμή να τραγουδήσει πρώτη στο φημισμένο WALT DISNEY CONCERT HALL.

H συνεργασία της DIANNE REEVES με τον θρυλικό μουσικό παράγωγο Arif Mardin (παραγωγό της Norah Jones και της Aretha Franklin) στο CD A LITTLE MOONLIGHT τιμήθηκε με GRAMMY λόγο της εξαιρετικής  ερμηνείας της καλλιτέχνιδας.

Το 2004 κυκλοφόρησε η εορταστική συλλογή CHRISTMAS TIME IS HERE την οποία οι κριτικοί υποδέχτηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό και  ειδικά ο Ben Ratliff της New York Times έγραψε:

 «Η κυρία Reeves με την εκπληκτική της φωνητική δεξιότητα και το πηγαίο της συναίσθημα  αυτοπροσδιορίζεται ως η διακεκριμένη φωνή της jazz.  Είναι ένα από τα καλύτερα Χριστουγεννιάτικα  jazz  CD που έχω ακούσει ποτέ».

Το 2007 η DIANNE REEVES  εμφανίζεται στο βιογραφικό ντοκιμαντέρ του Billy Strayhorn, ενώ το 2008 κυκλοφορεί το CD WHEN YOU KNOW  μια εξαιρετική συλλογή από παλιά κομμάτια σε καινούργιες εκτελέσεις με πολύ προσωπικό στυλ αλλά και από καινούργια τραγούδια  με ανεπανάληπτες προσωπικές ερμηνείες.