Το Χρυσό Φοίνικα του 61ου Φεστιβάλ των Καννών έλαβε η γαλλική ταινία Ανάμεσα στους τοίχους του Λοράν Καντέ. Το Μεγάλο Βραβείο κέρδισε η ταινία Γκομόρα του Ματέο Γκαρόνε.

Το Χρυσό Φοίνικα του 61ου Φεστιβάλ των Καννών έλαβε η γαλλική ταινία Ανάμεσα στους τοίχους του Λοράν Καντέ. Το Μεγάλο Βραβείο κέρδισε η ταινία Γκομόρα του Ματέο Γκαρόνε.

Η ταινία, Ανάμεσα στους τοίχους αναφέρεται στις σχέσεις ενός καθηγητή με τους μαθητές του σε ένα γυμνάσιο λαϊκής περιοχής του Παρισιού και βασίζεται σε ένα βιβλίο που περιγράφει τις εμπειρίες του καθηγητή Φρανσουά Μπεγκοντό, ο οποίος στην ταινία ερμηνεύει τον καθηγητή.

Το βραβείο σκηνοθεσίας κέρδισε ο Νούρι Μπίλγκε Τζεϊλάν για την ταινία «Τρεις Μαϊμούδες» και τη Χρυσή Κάμερα για τον καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο σκηνοθέτη ο Στίβ ΜακΚουίν για την ταινία «Πείνα». Ο Πάολο Σορεντίνο κέρδισε το βραβείο της Κριτικής Επιτροπής για το έργο «Il Divo».

Καλύτερος ηθοποιός αναδείχτηκε ο Μπενίτσιο ντελ Τόρο για τον «Τσε» του Στίβεν Σόντερμπεργκ και καλύτερη ηθοποιός η Σάντρα Κορβελόνι που έπαιξε στην βραζιλιάνικη ταινία «Linha de pass?» («Διαχωριστική γραμμή»). Βραβείο Σεναρίου απέσπασε «Η σιωπή της Λόρνα» των Βέλγων αδελφών Ζαν-Πιερ και Λικ Νταρντέν.

Το Ειδικό Βραβείο του 61ου φεστιβάλ έλαβε η Κάθριν Ντενέβ για το «Χριστουγεννιάτικο παραμύθι» του Αρνο Ντεπλεσέν και ο Κλιντ Ιστγουντ για την «Ανταλλαγή».

Τον Χρυσό Φοίνικα για ταινία μικρού μήκους έλαβε το «Megatron» του Μάριον Κρισάν και το βραβείο της επιτροπής για ταινία μικρού μήκους δόθηκε στο «Jerrycan» του Τζούλιους Εϊβερι.

Η επιτροπή για τα βραβεία στο τμήμα «Ενα κάποιο βλέμμα», με πρόεδρο τον Τούρκο Φατίχ Ακίν, απένειμε το βραβείο καλύτερης ταινίας στη ρώσικη «Τουλπάν» του Σεργκέι Ντβορτσεβόι ενώ το ειδικό βραβείο απονεμήθηκε στην ιαπωνική «Tokyo Sonata» του Κιγιόσι Κουροσάουα.

Το βραβείο «Knockout» κέρδισε η ταινία «Τάισον», ένα πορτρέτο του πυγμάχου Μάικ Τάισον από τον Τζέιμς Τόμπακ.

Η επιτροπή της Διεθνούς Κριτικής (FIPRESCI) απένειμε το βραβείο καλύτερης ταινίας του διαγωνιστικού στην ουγγρική «Δέλτα» του Κορνέλ Μουντρούκσο ενώ τα υπόλοιπα δυο βραβεία της απονεμήθηκαν στην ταινία «Πείνα» του Στιβ ΜακΚουίν (στο τμήμα «Ένα κάποιο βλέμμα») και στο «Ελντοράντο» του Μπούλι Λάνερς («Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών).