Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης μας προσκαλεί την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016 σε ένα gala χορού με την Nadia Muzyca, την Πρώτη Χορεύτρια του Μπαλέτου Teatro Colón του Μπουένος Άϊρες και τους σολίστ του Teatro Colon, όπου θα απολαύσουμε την Carmen και αποσπάσματα από τα μπαλέτα Don Quijote, Le Corsaire και Tangos.

Το Ελληνικό κοινό την έχει γνωρίσει ως Σταχτοπούτα, μέσα από την χορογραφία του Ρενάτο Τζανέλλα, στην ομώνυμη παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τον Απρίλιο του 2015, όπου και απέσπασε τις καλύτερες κριτικές -«μια σπουδαία και πεπειραμένη μπαλαρίνα».

Ξεκίνησε την διεθνή καριέρα της όταν  ο παγκοσμίου φήμης χορευτής Julio Boca την πήρε στην ομάδα του, το Balleto Argentino, όπου ήταν και παρτενέρ του σε πολλές σημαντικές παραστάσεις, περιοδεύοντας ανά τον κόσμο και κερδίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Στη συνέχεια, το 2005, εντάχθηκε στο Μπαλέτο του Teatro Colón, του πιο σημαντικού θεάτρου στη Λατινική Αμερική  (στην σκηνή του οποίου έχουν χορέψει, μεταξύ άλλων, ο Vaslav Νijinsky, ο Rudolf Nureyev, η Alicia Alonso, η Margot Fonteyn, ο Mikhail Barishnikov).  οπου  έγινε η Πρώτη Χορεύτρια, αναδεικνύοντας το ταλέντο της σε παραστάσεις κλασικών μπαλέτων, όπως “Σταχτοπούτα”, “Κάρμεν”, “Ζιζέλ”, “Λίμνη των Κύκνων”, “Μανόν”, “Ρωμαίος και Ιουλιέτα” και πολλά άλλα, καθώς και σε παραστάσεις μοντέρνου χορού, φλαμένκο και τάνγκο.

Συνεργάστηκε με πολλούς παγκοσμίου φήμης χορευτές και χορογράφους και συμμετείχε σε πολλά διεθνή Φεστιβάλ χορού.

To 2014 ήταν υποψήφια για το Βραβείο Benois de la Dance στην Μόσχα, ένα από τα πιο δημοφιλή βραβεία χορού παγκοσμίως, ως η Καλύτερη Μπαλαρίνα.

Στην παράσταση της “Κάρμεν”, ανάμεσα  στους χορευτές που την συνοδεύουν, είναι τρεις σολίστ-Πρώτοι Χορευτές του Μπαλέτου Colón, ο Εdgardo Trabalón, που βραβεύτηκε πρόσφατα ως ο Καλύτερος Χορευτής της Αργεντινής, ο Francisco Fernandez και ο Julian Galván, που εκτός από Πρώτος Χορευτής είναι ταλαντούχος και πολλά υποσχόμενος χορογράφος. Και οι τρεις σολίστ έχουν πολλές διακρίσεις και συμμέτοχες σε διεθνή φεστιβάλ χορού, σε κλασικό και μοντέρνο ρεπερτόριο.

ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ

1. Pas de Deux –(Don Quixote) μουσική Ludwig Minkus χορογραφία M.Petipa
2. Pas d’ Esclave –(Le Corsaire), μουσική Adolphe Adam  χορογραφία M.Petipa/R.Drigo
3. Seven Sins Tango Buenos Aires -μουσική Astor Piazzolla  χορογραφία Julian Galván

ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ

Carmen -full version (μουσική Georges Bizet,χορογραφία  A.Plisetsky )

Carmen

www.youtube.com/watch?v=qUYJvN7cWjQ

Don Quijote

www.youtube.com/watch?v=kMi3Jpklq_8