Τα μεγαλύτερα αστέρια του χορού παγκοσμίως θα λάμψουν στη σκηνή του Ωδείου Ηρώδου Αττικού, το βράδυ της 11ης Οκτωβρίου,  για να τιμήσουν την μεγαλύτερη χορεύτρια του αιώνα μας, την μπαλαρίνα μύθο την Maya Plisetskaya, σε ένα μοναδικό Gala Mπαλέτου, υπό τον τίτλο: «Ave Maya». –  – Η παράσταση ματαιώνεται

Την επιλογή των χορευτών – όλοι τους principal dancers των μεγαλύτερων μπαλέτων του κόσμου – έκανε η ίδια η Maya Plisetskaya και το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει έργα και ρόλους στους οποίους η Maya έχει γράψει ιστορία ερμηνεύοντάς τους όπως: Δον Κιχώτης – Ραϊμόντα – Καρυοθραύστης – Ωραία Κοιμωμένη – Μαύρος Κύκνος – Ρωμαίος και Ιουλιέτα – Μανόν – Κουρσάρος – Κάρμεν.

Συμμετέχουν principal dancers από τα:

MARIINSKY  BALLET  THEATRE

Vladimir  Shklyarov

 

ROYAL  BALLET – COVENT  GARDEN

Marianela  Nunez

Roberta  Marquez

Thiago  Soares

ENGLISH  NATIONAL  BALLET

Alina  Cojocaru

Arionel  Vargas

BOLSHOI  BALLET  THEATRE

Anastasia  Stashkevich

Vyacheslav  Lopatin

BALLET  NACIONAL  DE  ESPANA

Sergio  Bernal

 

ROYAL  DANISH  BALLET

Gudrun  Bojesen

Ulrik  Birkkjaer

NEW  YORK  CITY   BALLET

Ana  Sophia  Scheller

Την εκδήλωση θα λαμπρύνει με την παρουσία της, η σπουδαία αυτή χορεύτρια  συμμετέχοντας  στον  εορτασμό των  90ων γενεθλίων της.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά για τους λάτρεις του μπαλέτου από το να παρακολουθούν μαζί με την θρυλική μπαλαρίνα Maya Plisetskaya μια παράσταση χορού αφιερωμένη σ’ αυτήν, αλλά δεν υπάρχει και μεγαλύτερη τιμή για τους χορευτές και τις χορεύτριες να συμμετέχουν σ’ ένα gala προς τιμήν της μυθικής θεάς του χορού, χορεύοντας μπροστά της, γνωρίζοντας ότι η ίδια τους επέλεξε γι’ αυτή την βραδιά.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να χάσει κανείς αυτή την μοναδική βραδιά, αυτό το Gala, για να μπορεί περήφανα να λέει «ήμουν κι εγώ εκεί» παρέα με το ιερό φαινόμενο του χορού την Maya Plisetskaya κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης στο ωραιότερο θέατρο του κόσμου. AVE MAYA.

Στην Maya Plisetskaya έχει απονεμηθεί ο κορυφαίος τίτλος της «Απόλυτης Πρώτης Χορεύτριας» και όπως αναφέρουν οι Financial Times « Η Maya ήταν και είναι ακόμα και σήμερα μια σταρ, ένα Ιερό Τέρας του μπαλέτου, η τέλεια επιτομή για τη θεατρική δόξα, ένα φωτεινό λαμπερό ορόσημο σ’ ένα κόσμο που όλο και περισσότερο λείπουν τα μεγάλα ταλέντα, μια ομορφιά στο κόσμο της γοητείας του μπαλέτου. AVE MAYA».


Το Gala Μπαλέτου «Ave Maya» σηματοδοτεί και το τέλος των παραστάσεων για φέτος στο Ηρώδειο!


Ανακοίνωση

– Το προγραμματισμένο Gala Μπαλέτου με τίτλο «AVE MAYA», αφιερωμένο στη θρυλική μπαλαρίνα Μaya Plisetskaya για το Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014 στις 21:00 στο Ηρώδειο ματαιώνεται.

Η εταιρεία παραγωγής κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να επιλυθεί το απρόβλεπτο κώλυμα που προέκυψε την τελευταία στιγμή και την ανάγκασε να μεταθέσει την παράσταση για τις 11 Οκτωβρίου αλλά αυτό δεν κατέστη τελικά δυνατόν.
 
Οι κάτοχοι εισιτηρίων μπορούν να τα εξαργυρώσουν από Δευτέρα 3/11 μέχρι και Σάββατο 15/11 στα σημεία πώλησης από όπου τα είχαν αρχικά αγοράσει. Τηλέφωνο για πληροφορίες: 210  7234567.

Ειλικρινά λυπόμαστε για την εξέλιξη αυτή και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χιλιάδες φίλους θεατές που ανταποκρίθηκαν αγοράζοντας εισιτήρια για την παράσταση – γεγονός αλλά το πρόβλημα που προέκυψε δεν μπόρεσε τελικά να ξεπεραστεί. –