Το Gaga είναι μια κινησιολογική γλώσσα την οποία έχει αναπτύξει ο Ohad Naharin, ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους χορογράφους, και η οποία εφαρμόζεται στην καθημερινή πρακτική και άσκηση των μελών του Batsheva Dance Company, του οποίου ο Naharin είναι ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής. Η γλώσσα του Gaga πηγάζει από την πίστη στη θεραπευτική, δυναμική, συνεχώς μεταλλασσόμενη δύναμη του χορού, και είναι μια γλώσσα που εξελίσσεται διαρκώς. Πρόκειται για έναν καινούργιο τρόπο να αποκτήσουμε γνώση και ενσυνείδηση μέσω του σώματος.

Το Gaga προσφέρει ένα πλαίσιο για να γνωρίσουμε και να ενδυναμώσουμε το σώμα, καθώς και για να αποκτήσουμε αντοχή και ευλυγισία, ενώ ταυτόχρονα απελευθερώνει τις αισθήσεις και τη φαντασία. Μας βοηθάει να συνειδητοποιούμε τις σωματικές αδυναμίες, ξυπνάει σημεία που ίσως δεν τα αισθανόμαστε, αποκαλύπτει αγκυλώσεις και προσφέρει εργαλεία για να τις ξεπεράσουμε. Η άσκηση βελτιώνει την ενστικτώδη κίνηση και συνδέει τη μη συνειδητή με τη συνειδητή κίνηση. Τα μαθήματα Gaga/people είναι ανοιχτά σε όλους άνω των 16 ετών, ανεξάρτητα από την εμπειρία τους στον χορό ή την κίνηση και έχουν ωριαία διάρκεια.

Οι διδάσκοντες είναι χορευτές που έχουν συνεργαστεί στενά με τον Ohad Naharin και καθοδηγούν τους συμμετέχοντες μέσω μιας αλληλουχίας οδηγιών που πυροδοτούν τη φαντασία και λειτουργούν συμπληρωματικά μεταξύ τους. Κάθε συμμετέχων, αντί να αντιγράφει μια συγκεκριμένη κίνηση, διερευνά με ενεργητικό τρόπο τις οδηγίες, ανακαλύπτοντας πώς ερμηνεύει ο ίδιος τις πληροφορίες και πώς προσεγγίζει κάθε δεδομένη άσκηση. Τα μαθήματα Gaga/people προσφέρουν ένα δημιουργικό πλαίσιο όπου αναπτύσσεται η σύνδεση με το σώμα και τη φαντασία, αυξάνεται η συνείδηση του σώματος, βελτιώνεται η ευλυγισία και η αντοχή, και βιώνεται η ικανοποίηση της κίνησης μέσα σε ένα ενθαρρυντικό κλίμα αποδοχής.

Την Κυριακή στις 21.00 θα προβληθεί στον ΠΥΡΓΟ ΒΙΒΛΙΩΝ ΕΒΕ η ταινία “MR GAGA” του Tomer Heymann. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ: https://www.snfcc.org/visitors-center/events/2018/07/mr-gaga/?lang=el

Οι συμμετέχοντες προτείνεται να φορούν άνετα ρούχα και να είναι έτοιμοι να χορέψουν ξυπόλυτοι ή με τις κάλτσες. Προτείνεται να έχουν μαζί τους νερό, καθώς και μια πετσέτα για μετά το μάθημα. Δεν απαιτείται οποιαδήποτε προηγούμενη εμπειρία χορού.