Το Club Μύλος παρουσιάζει τους Gadjo Dilo live, για μια μουσική βραδιά όπου ο Τσιτσάνης θα συναντηθεί με τον Django, την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014.

Οι τρελοί μπαλαμοί Gadjo Dilo θα παρουσιάσουν στο Club Μύλος την καινούργια τους δισκογραφική δουλειά «Manouche De Grec”, όπου παντρεύουν τη gypsy jazz μουσική παράδοση με τα χρώματα του παλιού ελληνικού τραγουδιού.

Μετά την καλοκαιρινή τους περιοδεία στα Βαλκάνια, στα πλαίσια της συμμετοχής τους σε δύο από τα μεγαλύτερα Φεστιβάλ Τζαζ (Bansko International Jazz Festival 2013 – εμφανίστηκαν ως headliners- και Nisville International Jazz Festival 2013, εμφανίστηκε για πρώτη φορά Ελληνικό συγκρότημα), συνεχίζουν τις χειμερινές τους εμφανίσεις στην Θεσσαλονίκη, με πρώτο σταθμό την τηλεοπτική εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» και το stage του Club Μύλος.

Το album Manouche De Grec, που περιλαμβάνει 12 διασκευές από αγαπημένα ελληνικά τραγούδια (ρεμπέτικα- ελαφρολαϊκά) κορυφαίων δημιουργών όπως: «Πέφτεις σε Λάθη» του Β. Τσιτσάνη, «Άλλα μου λεν τα μάτια σου» των Θ. Δερβενιώτη / Κ. Μάνεση και το «Ήρθα και απόψε στα σκαλοπάτια σου» των Γ. Ζαμπέτα/ Χ.Βασιλειάδη κ.α. κυκλοφορεί από την InART.

Η καλλιτεχνική και προσωπική πορεία του Django Reinhardt του μοναδικού τσιγγάνου – που χαρακτηρίστηκε από πολύ νωρίς ως ιδιοφυϊα από, ανεξαιρέτως, όλους τους σύγχρονούς του αλλά και τους μεταγενέστερους σημαντικότερους εκπροσώπους της jazz – εμπνέει τους Gadjo Dilo, οι οποίοι, εδώ και τέσσερα χρόνια, συνδυάζοντας την παραδοσιακή gypsy jazz με την Ελληνική μουσική παράδοση, δημιούργησαν την δική τους εκδοχή, δίνοντάς της τον τίτλο “Manouche De Grec”.