Οι G. Trantalidis Trilogia θα εμφανιστούν στο Κελάρι του Athenaeum για μια βραδιά…

… την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013.

TRILOGIA
Γιώργος Τρανταλίδης : drums
Γιώτης Σαμαράς : guitar
Γιώργος Κοντραφούρης : hammond

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΝΤΑΛΙΔΗΣ
 O Γιώργος Τρανταλίδης ξεκίνησε την καριέρα του πριν από 35 χρόνια, παίζοντας με το ροκ συγκρότημα Socrates. Το 1978, ηχογραφεί το πρώτο δίσκο ελληνικής Jazz μουσικής με το συγκρότημα Sphinx. Το 1980 εκπροσωπεί την Ελλάδα σε διεθνή jazz φεστιβάλ και ηχογραφεί στην Ουγγαρία τους πρώτους προσωπικούς του δίσκους “Clarification” και “One, Two, Three, Four”. To 1983 ήταν ο πρώτος που έκανε το πάντρεμα ανάμεσα στην ελληνική παραδοσιακή μουσική και τη τζαζ ηχογραφώντας τους δίσκους “Χώρες”, “Μεσόγειος”, “Χαιρετισμός” και “Έρεισμα” με την συμμετοχή των μεγάλων Ελλήνων παραδοσιακών Μουσικών Γ. Κόρου και Ν. Σαραγούδα. Οι δίσκοι αυτοί είχαν σαν αποτέλεσμα την πρόσκλησή του Γιώργου Τρανταλίδη στα “Jazz India Festival” και “Singapore Jazz Festival” από τους Y. Menuhin, R. Shankar και S. Rollins. Από το 1984 έως το 1989 έκανε την μουσική παραγωγή στην εκπομπή “H τζαζ στην ΕΡΑ 2 με καλεσμένους μερικούς από τους καλύτερους μουσικούς της τζαζ όπως: Μ. Αλεξίου, Γ. Φιλιππίδης, Π. Σαμαράς, Γ. Κοντραφούρης, Ν. Πολίτης, Ν. Βαρδής, Τ. Πατερέλη, Chip Jackson, ο John Hicks, J. Williams, Β. Lakatos Szalski, T. Lakatos, Δ. Linch, L . Ζώης, Ν. Neratzo-πουλος, Π. Μπενετάτος, Μ. Αλεξιάδης, κλπ. Από το 1989 ασχολείται με το προσωπικό του studio ηχογραφώντας ως παραγωγός τους δίσκους του, καθώς και παραγωγές άλλων σημαντικών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Συγχρόνως έχει δημιουργήσει έναν πυρήνα ελλήνων και ξένων μουσικών με τους οποίους κάνει συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και αποσπώντας πάντα τις καλύτερες κριτικές.Το 2004 συμμετείχε ως συνθέτης και ενορχηστρωτής στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας με τη σύνθεση “Καρπός”(διασκευή “Το αστέρι του Βοριά” του Μ. Χατζιδάκι).
 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
Γεννήθηκε στη Βουδαπέστη.
Σπούδασε κιθάρα και μουσική στο κονσερβατόριο Bela Bartok.
Σε αρκετά νεαρή ηλικία συμμετείχε στη jazz σκηνή της Ουγγαρίας έχοντας παίξει με σπουδαίους μουσικούς (Tony Lakatos, Fusti Balogh κ.α.), σε κλαμπ και φεστιβάλ, τόσο εντός και εκτός συνόρων Ουγγαρίας. Το 1981 ήρθε στην Ελλάδα, όπου συνεργάστηκε ως επαγγελματίας μουσικός με τα σημαντικότερα ονόματα της Ελληνικής μουσικής σκηνής, συμμετέχοντας σε πολλές ηχογραφήσεις και συναυλίες του είδους. Παράλληλα, γνωρίζοντας το Γιώργο Τρανταλίδη έγινε μόνιμο μέλος του συγκροτήματός του και εμφανίστηκε μαζί του σε πολλά κλαμπ και φεστιβάλ, παίζοντας με γνωστούς Έλληνες και ξένους μουσικούς. Το 1992 δημιουργήθηκε το πολύ γνωστό jazz συγκρότημα PAGE ONE το οποίο γράφει τη δική του ιστορία στην Ελληνική jazz σκηνή, με τις εμφανίσεις του στο κλαμπ Diva για δύο συνεχείς χρονιές και με δύο δίσκους (Page One, Beyond the blue). Για τέσσερα χρόνια υπήρξε μέλος του group διαμορφώνοντας με την κιθάρα και τις συνθέσεις του τον ήχο των Page One. Άλλες ηχογραφήσεις στις οποίες έχει λάβει μέρος είναι: JAZZ: Images του Βασίλη Τσαμπρόπουλου, a.m. p.m. του Γιώργου Τρανταλίδη, Amorosa του Γιώργου Φακανά, Through Memories του Γιώργου Μαγγλάρα Steppin’ Out κλπ. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με τους: Μαρία Φαραντούρη, Μανώλη Μητσιά, Άλκηστη Πρωτοψάλτη. Ο Παναγιώτης Σαμαράς εδώ και πολλά χρόνια διδάσκει στο Κέντρο Μουσικών Σπουδών Φίλιππος Νάκας.
 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΡΑΦΟΥΡΗΣ
Ο Γιώργος Κοντραφούρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Σπούδασε κλασικό πιάνο στο Εθνικό Ωδείο. Στην ηλικία των 16, έστρεψε το ενδιαφέρον του στη τζαζ και παρακολούθησε μαθήματα τζαζ αυτοσχεδιασμού με τον Μάρκο Αλεξίου. Παρακολούθησε μαθήματα επίσης με τους Jim Beard και Jarmo Savolainen. Αποφοίτησε με Bachelor’s και Master’s degree in Jazz Performance από την Ακαδημία Sibelius στη Φινλανδία. Έχει συνεργαστεί ως πιανίστας ή οργανίστας με πολύ σημαντικούς και σπουδαίους μουσικούς όπως: Mark Johnson, Arild Andersen, Marcus Stockhausen, Louisiana Red, Keith Copeland, Andy Sheppard, Ralph Peterson Jr., Bob Brozman, Carla Cook, Alvester Garnett, Stepko Gut, Olivier Gatto, David Liebman, Houston Pearson, Eric Alexander, David Sills, Lou Donaldson, Sam Newsome, Jamie Hadad, Deborah Davies, Benny Golson, Tim Hagans, Bob Shepard, Carmen Lundy, Sheila Jordan, Jukkis Uotila, Wade Mikkola, Takis Paterelis, Stratos Vougas, Dimos Dimitriadis, Lydia Fylipovic, T. Spasov, A. Pacatius. Έχει διδάξει τζαζ πιάνο και όργανο στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και στο Ωδείο Athenaeum στην Ελλάδα και στην Ακαδημία Sibelius στη Φινλανδία. Έχει δώσει σεμινάρια σε διάφορες σχολές στην Ελλάδα, στην Ιρλανδία, στην Ινδονησία και στην Εσθονία μέχρι σήμερα.