Όπως αναφέρει στο σημείωμά της η Επιμελήτρια της έκθεσης  Ξυπολοπούλου Μαρία, «Οι εικόνες που προτείνει η Δήμητρα Χανιώτη αφήνουν τον θεατή ελεύθερο στην ερμηνεία τους και τον καλούν να ανακαλύψει νέους τρόπους προσέγγισης της πραγματικότητας με σκοπό να αναδειχθούν οι αθέατες πλευρές της. Βασικός πυρήνας των προβληματισμών της, η τρέχουσα κοινωνικο-πολιτική συγκυρία και η διττή ερμηνεία των μηνυμάτων σε μια χαοτική θάλασσα πληροφοριών, στην εποχή της υπερ-πληροφόρησης, όταν πλέον δυσκολευόμαστε να ελέγξουμε την ορθότητα και την εγκυρότητα της είδησης. Η χρήση του κεντήματος ως τεχνική, αποτελεί ένα στοιχείο που συναντάμε από την πρώτη της δουλειά και αναφέρεται συμβολικά στην σημασία της πολιτιστικής συνέχισης της λαϊκής παράδοσης καθώς και στην διαφύλαξή της.»

Σχετικά με τον τίτλο της έκθεσης, «Φύσις κρύπτεσθαι φιλεί», η εικαστικός αναφέρει: «με ενδιαφέρει η αναζήτηση της κρυμμένης, αθέατης φύσης των πραγμάτων. Με αρωγό την τέχνη, ο θεατής καλείται σε μια διεργασία που έχει στόχο την ανάδειξη της μη προφανούς πλευράς της πραγματικότητας»

Βιογραφικό

Η Δήμητρα Χανιώτη γεννήθηκε στην Πάρο το 1977. Σπούδασε στην Α.Σ.Κ.Τ. Αθήνας ζωγραφική με δάσκαλο τον Γ. Ψυχοπαίδη (1998 -2004), φωτογραφία με τον Μ. Μπαμπούση (2001-2004), επεξεργασία βίντεο και εικόνας με την Ε.Χατζησάββα (2001 -2004). Ανέλαβε ως Καλλιτεχνική Διευθύντρια και δίδαξε στο Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Πάρου -Δίκτυο Εικαστικών Εργαστηρίων Υπουργείου Πολιτισμού. (2002 -2006). Το 2005 διορίστηκε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση –και διδάσκει Εικαστικά. Παρακολούθησε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Αγωγή και Πολιτισμός» του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου (2009 -2012).