Φυσικές ιστορίες είναι ο τίτλος της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής της Βάσως Τρίγκα που εγκαινιάζεται την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015, στις 9:00 μ.μ., στην Αίθουσα Τέχνης Ακρόπρωρο, στο Παλιό Λιµάνι στις Σπέτσες.

Έχοντας εκθέσει σε ατοµικές εκθέσεις στην Αθήνα και το Λουξεμβούργο, όπως στη Γκαλερί Ίρις-Μαρίζα Φασιανού, Abbaye de Neumünster Luxembourg, Centre culturel de rencontre, Λέσχη ΣΑΚΑ Κολλεγίου Αθηνών, αλλά και σε πλήθος οµαδικών όπως στη Theorema-Art Gallery Brussels, Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Ιανός, Image Gallery,Gallery της Έρσης, έφτασε ο καιρός να παρουσιάσει πρόσφατα έργα της στον υπέροχο χώρο της Αίθουσας Τέχνης Ακρόπρωρο στο αγαπημένο νησί της ζωγράφου τις Σπέτσες, που είναι ταυτόχρονα και σηµαντικό πεδίο έµπνευσης των έργων της.

Ιδιαίτερη θετική αίσθηση έχουν κάνει τα έργα της στο Λουξεμβούργο όπου ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια και μεταφέρει το φως και τα χρώµατα της ελληνικής φύσης.

«Στο Λουξεμβούργο, μένοντας σε µια σοφίτα που καδράρει εξαίσια το πράσινο της πόλης, είδα για πρώτη φορά εκ του φυσικού τα δένδρα που εγώ ήδη ζωγράφιζα στην Ελλάδα. Η οργάνωση των εντυπώσεων και των συγκινήσεων μέσα στη φύση και το περιβάλλον μπαίνουν σε μια πορεία με περιπετειώδες πνεύμα που μετρά τα βήματα μου πάνω στο καμβά, με το χρώμα και τη φαντασία και καθορίζει τη σχέση μου με το θέμα – αντικείμενο, όπως ανακαλώ την αίσθηση του στη μνήμη μου. Ο J.L.Borges λέει: “Η τέχνη οφείλει να είναι σαν καθρέφτης που αντανακλά το ίδιο το πρόσωπό μας” …και το πρόσωπο μας είναι καθρέπτης που αντανακλά τη φύση. Κάθε χρωμόσωμα κάθε κυττάρου εμπεριέχει τόσα χρώματα με όσα η φύση γύρω μας μας περιβάλλει. Η σχέση του ανθρώπου με το φυσικό του περιβάλλον είναι πάντα γόνιμη. Η ύπαρξη ή έλλειψη της φύσης πάντα καθορίζει τον άνθρωπο.», παρατηρεί η ζωγράφος.

B. Τρίγκα

Έργα της Βάσως Τρίγκα βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έργο: Διάθεση, 100 χ 100 cm, λάδι σε καμβά