Επτά νέοι ηθοποιοί συνομιλούν με την ποίηση της Κικής Δημουλά, σε μια θεατρική παράσταση με τίτλο “Φυσικά και ονειρεύομαι”, που θα παρουσιαστεί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, από την 1η έως και τις 7 Σεπτεμβρίου 2013, στις 21.00.

 

Διδασκαλία: Πέμη Ζούνη, Φρόσω Κορρού

Η εφηβεία της λήθης 1994

Φυσικά και ονειρεύομαι
Ζει κανείς μόνο μ’ ένα ξερό μισθό;
Πόσο συχνά;
Κάθε που εγκαταλείπουν συχνότατα όλοι.
Επηρεάζουν τους απόντες τα όνειρα μας;
Βέβαια. Το ξανασκέφτονται καλά
και μάλλον μετανοιώνουν οριστικά τους όλοι.

Είναι ελευθέρα η είσοδος;
Όχι εντελώς. Ζητάω την άδεια του ονείρου
πριν ελπίσω. Μου την δίνει εν γένει
μαζί με κάποιες οδηγίες αυστηρές.

Ένα μόνο δε μου δίνει το όνειρο.
Το όριο. Ως που να κινδυνέψω.
Γιατί τότε πια δε θα ήταν όνειρο.
Θα’ ταν γεράματα.

Πρωτοανέβηκε το Μάιο 2013, στο ΙΜΚ, αγαπήθηκε από το κοινό που γέμισε ασφυκτικά το χώρο και επανέρχεται για επτά ακόμη παραστάσεις από την Κυριακή 1 έως και το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013, αποδεικνύοντας ότι η ποίηση σε συνδυασμό με πολύ δουλειά και τη φρέσκια ματιά των νέων ανθρώπων δίνει πνοή στο σήμερα και το αύριο. Επτά νέοι επαγγελματίες ηθοποιοί επιμένουν σε μία θεατρική παράσταση με τίτλο έναν αισιόδοξο στίχο της Κικής Δημουλά. “Φυσικά και Ονειρεύομαι”, λοιπόν, και πάλι, μία παράσταση αποτέλεσμα ενός τριμήνου σεμιναρίου ειδίκευσης με θέμα “Η Ποίηση στο Θέατρο” που δίδαξαν η Πέμη Ζούνη και η Φρόσω Κορρού, και αποκαλύπτει την αναζήτηση και τα όνειρα νέων και μεγαλύτερων για το μέλλον, σε μια εποχή που αναζητεί διεξόδους, και μια διαφορετική ματιά στην ποίηση της Κικής Δημουλά.

Τρεις μήνες μελέτης, τρεις μήνες γεμάτοι ποίηση, γεμάτοι όνειρα και απορίες που αναζητούν απαντήσεις και μία παράσταση που δηλώνει ότι η Κική Δημουλά και η ποίησή της συνδιαλέγεται με όλες τις ηλικίες και οι νέοι καλλιτέχνες σκύβουν στοργικά σε λέξεις, στίχους και ιδέες, τις συνθέτουν σε εικόνες και τις περνούν από το δικό τους φίλτρο για να τις μετουσιώσουν σε ένα καλλιτεχνικό γεγονός που αφιερώνουν με αγάπη στη μεγάλη ποιήτρια. Το σεμινάριο και η παράσταση βασίστηκαν σε μία σειρά βασικών θεμάτων: Πώς εμπνέει η σκέψη της ποιήτριας τους νέους ανθρώπους; Πώς διαμορφώνονται τα υλικά της στη θεατρική πράξη; Τα σώματα, οι ήχοι, οι μουσικές. Η σιωπή. Ο χρόνος, η απώλεια, η μοναχικότητα. Η μνήμη. Και αναζητούν διεξόδους, ιδίως στη σημερινή δύσκολη κατάσταση και για τους νέους καλλιτέχνες, μέσα από το χιούμορ και το σαρκασμό, την ελπίδα και το φως που η ποίηση της Κικής Δημουλά απλόχερα προσφέρει…

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία – σκηνογραφία – επιμέλεια μουσικής – ερμηνεία: Δημήτρης Αθανασίου, Μαρία Καμένου, Έφη Καμπάνταη, Τζωρτζίνα Κώνστα, Πέλλα Μακροδημήτρη, Μάρα Μοτάκη, Ρένα Τσουρή

Σκηνοθετική επιμέλεια – Κίνηση: Πέμη Ζούνη, Φρόσω Κορρού

Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart

Οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parkingτου εμπορικού κέντρου Athens Heart απόΔευτέρα έως Σάββατο από τις 08:00 – 22:00. Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€ για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης μετά από τη 01:01. Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται με 2,5€ για χρήση του parkingαπό τις 10:00 έως 01:00. Από τις 01:01πμ θα επιβαρύνεται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα.