Την Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014, στις 20:00, το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτσιμού στην Τήνο μας προσκαλεί στην ομιλία του εικαστικού Κώστα Τσόκλη με θέμα Φύση και τέχνη, ή άνθρωπος και θεός.

Μια ομάδα ανθρώπων της Τέχνης, προσπαθεί, χρόνια τώρα, μέσα από ποικίλες δράσεις να ευαισθητοποιήσει το κοινό της Τήνου σχετικά με την αναγκαιότητα της Τέχνης στη ζωή μας. Ανάμεσά τους και ο μεγάλος εικαστικός Κώστας Τσόκλης, ο οποίος θα μιλήσει στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, για τη σχέση της Φύσης με την Τέχνη ή με άλλα λόγια, όπως λέει ο ίδιος, για τη σχέση του ανθρώπου με το Θεό.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Γιαν. Χαλεπά στον δεύτερο όροφο του μεγάρου, με την προσδοκία ότι η αύρα που δημιουργούν τα έργα του Χαλεπά θα αποτελέσει έναν θετικό συνδετικό κρίκο μεταξύ των ήδη διαμορφωμένων ιδεών που έχουν οι ακροατές και των προτάσεων που θα κάνει ο καλλιτέχνης, τιμώντας έτσι τον μεγάλο Τήνιο δημιουργό.

Λόγω του χώρου και για την ασφάλεια των έργων Χαλεπά υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας κατά την είσοδο στον 2ο όροφο. Οι επισκέπτες θα έχουν επίσης τη δυνατότητα παρακολούθησης της ομιλίας από αναμετάδοση στη συνεδριακή αίθουσα του Ι.ΤΗ.Π.

Επιμέλεια οπτικοακουστικού υλικού: Γιώργος Τριανταφύλλου