Στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού της Αθήνας, το Ινστιτούτο Γκαίτε σε συμπαραγωγή με το Γερμανικό Αρχείο Χορού της Κολωνίας/SK Stiftung Kultur, παρουσιάζουν την έκθεση Ο σταματημένος χρόνος. Εικόνες Χορού.

Στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού της Αθήνας, το Ινστιτούτο Γκαίτε σε συμπαραγωγή με το Γερμανικό Αρχείο Χορού της Κολωνίας/SK Stiftung Kultur και με αφορμή τις εκδηλώσεις για τις Ημέρες Γερμανικού Πολιτισμού παρουσιάζουν την έκθεση Ο σταματημένος χρόνος. Εικόνες Χορού.

 

 

Από τη 1 έως και τις 15 Ιουλίου η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων θα γεμίσει με τα έργα 15 καλλιτεχνών, στα οποία η αέναη κίνηση των χορευτών \”παγώνει\” στο φωτογραφικό φακό, αναδεικνύοντας την εντυπωσιακή εικόνα της πολυμορφίας της γερμανικής σκηνής χορού.

Χορευτές σταματημένοι για πάντα στη χρονική στιγμή της λήψης. Δύο εντελώς αντίθετες πλευρές. Ο χορευτικές κινήσεις που δημιουργούνται χάρη στη μουσική και το ρυθμό μέσα από τη φωτογραφία του σταματημένου χρόνου και της σιωπής.

Τεντωμένα πόδια, χέρια και ακροδάχτυλα, ο κορμός του σώματος και οι σύνθετες χορευτικές κινήσεις των χορευτών σταματούν στο χρόνο για χάρη του φωτογραφικού φακού, χαρίζοντας μας ένα θέαμα που δύσκολα θα το απολαμβάναμε εν κινήσει.

INFO

Τεχνόπολις, Πειραιώς 100, Γκάζι, Eίσοδος: ελεύθερη, www.goethe.de/athen