Από τις 6 μέχρι και τις 13 του Σεπτέμβρη στο περίπτερο 15 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, θα λάβει χώρα ένα ξεχωριστός Φωτογραφικό Εργαστήριο, που θα προσπαθήσει να φέρει σε μία ιδιαίτερη επαφή τα παιδιά με τη φωτογραφία.

Ανάμεσα σε άλλες πολλές δράσεις και εκθέματα, θα λειτουργεί ένα studio φωτογράφησης, όπου τα παιδιά καλούνται να γίνουν σκηνοθέτες και μοντέλα μιας φωτογράφησης για αυτά. Δίπλα σε φωτογραφίες από παλαιότερη αντίστοιχη δράση, μία αστεία ιστορία είναι γραμμένη στον τοίχο. Τα παιδιά συνδέουν εικόνες και ιστορία και παίζουν το σχετικό ρόλο τους μπροστά στην φωτογραφική μηχανή.

Στη συνέχεια βλέπουν τις εικόνες τους στην οθόνη του υπολογιστή, επιλέγουν την κατ αυτούς καλλίτερη, τη διορθώνουν με τη βοήθεια του photo shop, την τροποποιούν ενδεχομένως, και παίρνουν ένα αντίγραφο (δωρεάν) μαζί τους.

Όσοι φωτογράφοι επιθυμούν να λάβουν μέρος σε μία τέτοια διαδικασία επαφής των νέων με το έργο τους, κυρίως, όμως, με τη διαδικασία παραγωγής απαιτητικών εικόνων, μπορούν να πάρουν τον φορητό τους υπολογιστή και τη φωτογραφική τους μηχανή και να έλθουν για δράση. Οι υπόλοιποι ας φέρουν τα παιδιά τους ή τους μικρούς τους φίλους για φωτογράφηση.