Νέα φωτογραφικά σεμινάρια παρουσιάζει και τον Απριλίο η σχολή Όραμα, συνεχίζοντας το ετήσιο πρόγραμμα των workshops, με Φωτογραφική Βόλτα, Νυχτερινή Φωτογαρφία και Studio Lighting for Portrait.

Η Φωτογραφική Βόλτα

Εισηγητές: Γιάννης Ριζομάρκος, Φραντζέσκος Καραγιαννόπουλος

Μια φωτογραφική βόλτα όπου οι συμμετέχοντες καλούνται να αποτυπώσουν την ιστορία παράλληλα με τη δυναμική του χώρου. Με τη καθοδήγηση του εισηγητή θα ανατεθούν ατομικές ασκήσεις ώστε να κατανοήσουν τους κανόνες σύνθεσης μιας εικόνας και να βελτιώσουν την οπτική και τεχνική καταρτισή τους. Συζητήσεις και κριτική των εικόνων στο τέλος της βόλτας, παρέχουν μια επισκόπηση της φωτογραφικής μέρας, καθώς και αναφορές για περαιτέρω εξερεύνηση. Το μάθημα απευθύνεται σε αρχάριους αλλά και πιο έμπειρους φωτογράφους που θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους και την αισθητική τους.

Προτεινόμενες γνώσεις: Φωτογραφία στην πράξη
Κυριακή 6 Απριλίου – Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας
Εισηγητής: Φραντζέσκος Καραγιαννόπουλος
Ώρα: 11.00 – 16.00
Εγγραφές : έως Τετάρτη 2 Απριλίου

Νυχτερινή Φωτογραφία

Εισηγητές: Γιάννης Ριζομάρκος, Φραντζέσκος Καραγιαννόπουλος

Το σεμινάριο έχει σχεδιαστεί ώστε οι συμμετέχοντες να αναπτύξουν τα κριτήρια εκείνα που θα τους εμπνεύσουν την αντίληψη ενός διαφορετικού κόσμου οπτικών εμπειριών και αισθητικών προκλήσεων. Το πρώτο μέρος του σεμιναρίου θα επικεντρωθεί σύντομα και εντατικά στα τεχνικά θέματα που σχετίζονται με τη λήψη φωτογραφιών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η εστίαση, η κατάλληλη έκθεση, ο αποτελεσματικός χειρισμός του διαθέσιμου φωτισμού και η χρήση του εξοπλισμού είναι μερικά από αυτά. Στη συνέχεια, με την καθοδήγηση του εισηγητή, οι σπουδαστές θα φωτογραφίσουν, σε έναν περίπατο που στόχο έχει την εξοικείωση με τις τεχνικές και την καλλιτεχνική προσέγγιση των νυχτερινών εικόνων στο αστικό και όχι μόνο περιβάλλον. Το μάθημα ολοκληρώνεται με την κριτική ανάλυση των εικόνων. Μπορούν να συμμετέχουν φωτογράφοι με βασικές τεχνικές γνώσεις και διαθέτουν τρίποδο.

Προτεινόμενες γνώσεις: Φωτογραφία στην πράξη
Σάββατο 12 Απριλίου – Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας
Εισηγητής: Γιάννης Ριζομάρκος
Ώρα: 19.00 – 24.00
Εγγραφές : έως Τετάρτη 9 Απριλίου

Studio Lighting for Portrait

Εισηγήτρια: Ειρήνη Μιχοπούλου

Μέσα από την κατανόηση των βασικών αρχών του φωτισμού πορτρέτου οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να αξιοποιούν την κατεύθυνση και την ποιότητα του φωτός ως κύριους άξονες για μια δημιουργική λήψη. Επιπλέον, θα έρθουν σε επαφή με τον εξοπλισμό και τις τεχνικές φωτισμού που χρησιμοποιούνται κατά τη λήψη παρακολουθώντας την demo φωτογράφιση της εισηγήτριας παράλληλα με τη θεωρία. Ο έλεγχος και η κατανόηση του φωτός συμβάλλουν στην προσπάθεια του φωτογράφου να καταγράψει και να επικοινωνήσει τα συναισθήματα του σε ένα ευρύτερο κοινό.

Προτεινόμενες γνώσεις: Studio photography
Τεχνική υποστήριξη: AGOPIAN PROFOT

Διάρκεια: 4 ώρες
Ημερομηνία: Κυριακή 27 Απριλίου, 11.00 – 15.00
Κόστος: 40€ +ΦΠΑ
Εγγραφές: έως Τετάρτη 23 Απριλίου