Η Sisyphos, ο Γιάννης Χαριτίδης και ο Νίκος Δαλέζιος παρουσιάζουν σε συνεργασία με τον κινηματογράφο Μικρόκοσμο το ντοκιμαντέρ Φωνές από το Υπόγειο, από 5 Ιουνίου 2014.

 

Μετά τη φεστιβαλική της πορεία η ταινία που καταγράφει την underground αθηναϊκή σκηνή των δεκαετιών ’60, ’70, σε νέα βελτιωμένη κόπια στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο.

Το ντοκιμαντέρ Φωνές από το Υπόγειο είναι κομμάτι Ιστορία, κομμάτι ποίηση, κομμάτι ζωγραφική και κομμάτι κινηματογράφος. Ένα κινηματογραφικό κολάζ από μαρτυρίες γύρω από την αντεργκράουντ ελληνική σκηνή των δεκαετιών του ’60 και του ’70, την ψυχεδέλεια στα εικαστικά και τα λογοτεχνικά πειράματα της μίξης μπιτ και σουρεαλισμού στην ποίηση. Μια συζήτηση για την, άλλες φορές αθέατη και άλλες φορές υπόγεια, καλλιτεχνική δράση προσώπων που άφησαν ένα ιδιαίτερο στίγμα, θέλοντας ν’ αλλάξουν τον κόσμο μέσω της δύναμης της τέχνης.

Σενάριο-Σκηνοθεσία

Γιάννης Χαριτίδης


Εμφανίζονται:

Πάνος Κουτρουμπούσης, Δημήτρης Πουλικάκος, Νάνος Βαλαωρίτης, Λεωνίδας Χρηστάκης, Σπύρος Μειμάρης, Κωστής Τριανταφύλλου, Αλέξης Ταμπουράς, Μαριά Μήτσορα, Νίκος Ζερβός, Θανάσης Ρεντζής, Νίκος Λυμπερόπουλος, Τέος Ρόμβος,Ηλίας Πολίτης,Γιώργος – Ίκαρος Μπαμπασάκης,Μαρία Χρηστάκη, Θανάσης Μουτσόπουλος, Νεκτάριος Παπαδημητρίου.


Έρευνα:

Θανάσης Μουτσόπουλος

Νεκτάριος Παπαδημητρίου

Γιάννης Χαριτίδης

Νίκος Δαλέζιος

Μοντάζ:

Γιώργος Ζαφείρης

Μουσική:

Τέρρυ Παπαντίνας

Μιξάζ:

Άρης Λουζιώτης

Παραγωγή:

Sisyphos

Γιάννης Χαριτίδης

Νίκος Δαλέζιος

Έτος Παραγωγής: 2013

Διάρκεια: 96′

Format Color/BW DCP

  

facebook.com/VoicesfromtheGreekUnderground