Στα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης στις 18 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 20.00 θα δώσει συναυλία ο Στέφανος Κορκολής με την Σοφία Μανουσάκη που θα ερμηνεύσουν τα έργα Ιταλών και Ελλήνων συνθετών.

Εισαγωγή

Η ιδέα αυτής της φωτογραφικής έκθεσης γεννήθηκε από την ευγενική πρωτοβουλία ενός ανθρώπου που έζησε σε όμορφα μέρη, πολυσύχναστα κατά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου. Ωστόσο, η Judit Pócs επέλεξε να απαθανατίσει αυτά τα μέρη σε στιγμές τουριστικής ανάπαυλας. Ιταλία, Ουγγαρία και Ελλάδα: τρεις χώρες που έχουν γοητεύσει την καλλιτέχνιδα και οι οποίες είναι ταυτόχρονα ένα σημαντικό μέρος του ευρωπαϊκού πολιτισμού και μια προσωπική αναφορά για την ίδια.

Η Judit Pócs μέσα από τoν φακό της φωτογραφικής μηχανής έβγαλε ωραίες φωτογραφίες χαρίζοντάς μας στιγμές ελαφρότητας, χαλάρωσης και αρμονίας, οι οποίες συγκεντρώνονται στη δουλειά της “εκτός εποχής”. Το προσεκτικό της βλέμμα διερευνά εικονογραφικά το πνεύμα των τόπων της ευρωπαϊκής κληρονομιάς, τα οποία, από τοπία συλλογικής φαντασίας ξαφνικά μετατρέπονται σε τοπία της καθημερινότητας.

Βιογραφικό

Η Judit Pócs γεννήθηκε στη Βουδαπέστη το 1971. Σπούδασε αναστήλωση έργων τέχνης στο Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών της Ουγγαρίας και από το 1992 εργάζεται ως αναστηλώτρια στην Εθνική Πινακοθήκη της Ουγγαρίας. Άρχισε να ασχολείται με τη φωτογραφία το 2008. Από το 2010 ζει στην Ιταλία, όπου εργάστηκε στα εργαστήρια αναστήλωσης του Μπέργκαμο και της Φλωρεντίας. Τα κύρια θέματα της δουλειάς της είναι οι μικρές λεπτομέρειες της φύσης, οι εικόνες της αστικής ζωής και η σχέση ανάμεσα στη φύση και τον άνθρωπο.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ…

Στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών Θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 18 και 27 Σεπτεμβρίου 2019 η έκθεση της Ουγγαρέζας φωτογράφου Judit Pócs με τίτλο «Fuori Stagione». Οι φωτογραφίες παρουσιάζουν τα τοπία, τις πόλεις και τους κατοίκους της Ιταλίας, Ελλάδας και της Ουγγαρίας με μεγάλη ευαισθησία και καλλιτεχνική εμβέλεια. Η έκθεση συμπληρώνεται με τις όμορφες μακροφωτογραφίες της φύσης των χωρών αυτών. Στα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης στις 18 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 20.00 θα δώσει συναυλία ο Στέφανος Κορκολής με την Σοφία Μανουσάκη που θα ερμηνεύσουν τα έργα Ιταλών και Ελλήνων συνθετών.