«Φυλλωσιές του υποθετικού» είναι ο τίτλος της έκθεσης του Κωνσταντίνου Βαλαή που θα εγκαινιαστεί στο Athens Astir Palace, υπό την

επιμέλεια της Titanium Yiayiannos Gallery τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011 και διαρκέσει έως την Κυριακή 31 Αυγούστου 2011.

Λίγα Λόγια Για Την Έκθεση:

Την αγάπη του για την ελιά, όχι μόνο σαν δέντρο αλλά και σαν σύμβολο του πνεύματος, των ιδανικών και της αρχαίας ρίζας των Ελλήνων θέλησε να εκφράσει ο ζωγράφος, γλύπτης  και αγιογράφος, Κωνσταντίνος Βαλαής, όταν πρωτοξεκίνησε τις κατασκευές χειροποίητων δέντρων ελιάς πριν από 10 χρόνια, περίπου. Με βασικό του σύμμαχο τον χαλκό και τον ορείχαλκο, κατάφερε με τον καιρό να εξελίξει το πρωταρχικό του σχέδιο δίνοντας στα έργα του σχήμα, χαρακτήρα και άποψη, δημιουργώντας τέχνη μέσα από την ατελείωτη έμπνευση.

Για τη δουλειά του έχουν πει:

Τα έργα του Κ.Βαλαή αναδύουν μια σχεδόν λυτρωτική αισθητική ενέργεια που γαληνεύει το θυμοειδές και λειτουργεί ανασταλτικά στα άγχη και στις δυσθυμίες που τόσο ταλανίζουν το σημερινό άνθρωπο, «περαίνουσα την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν».

Στέφανος Βογαζιανός-Ρόυ
Ιστορικός-Εθνολόγος


Περίτεχνος μάγιστρος και υψιπέτης, ο ζωγράφος και πολυκαλλιτέχνης, Κ.Βαλαής, ανασύρει από τα μεταλλεία της ψυχής του λεπταίσθητα φύλλα, τα φτερώνει κι αυτά βλασταίνουν, πληθαίνουν, καρπίζουν κι ανασταίνουν μιαν ελιά περίλαμπτη, την ευλογημένη ελιά του.

Αντώνης Σαμιωτάκης
Ποιητής-Συγγραφέας