Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, συνδιοργανώνουν συναυλία του διεθνούς φήμης σαξοφωνίστα, τραγουδιστή και συνθέτη Δημήτρη Βασιλάκη και σας προσκαλούν το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015 και ώρα 9:00 το βράδυ στον προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Βραυρώνας, για να απολαύσουμε μαζί την τελευταία Πανσέληνο του Καλοκαιριού.

Τέσσερις από τους καλύτερους μουσικούς της ελληνικής τζαζ, ο Δημήτρης Βασιλάκης σε σαξόφωνα/φωνητικά, η Σάσσα Παπαλάμπρου σε φωνή/ακορντεόν/πλήκτρα, ο Απόστολος Καλτσάς σε μπάσο/ηλεκτρονικά και ο Άγγελος Πολυχρόνου στα κρουστά, σε μια μαγευτική βραδιά, με τραγούδια για το φεγγάρι, κομμάτια τζαζ από όλη την Ευρώπη, καθώς επίσης και παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια, ενορχηστρωμένα μοναδικά από την Σάσσα Παπαλάμπρου.

Ο Δημήτρης Βασιλάκης έχει ηχογραφήσει πέντε (5) άλμπουμ για την ιστορική εταιρεία της τζαζ, Candid Records. Έχει παίξει στα μεγαλύτερα κλαμπ, φεστιβάλ και αίθουσες συναυλιών, μεταξύ άλλων: Birdland, Dizzy’ s και Zinc στη Νέα Υόρκη, Jazz Showcase και Hot House στο Σικάγο, Ronnie Scott’ s, Royal Festival Hall και Purcell Room στο Λονδίνο, Sunset & Sunside Clubs και Conservatoire de Paris. Επίσης έχει παίξει για δύο Έλληνες Προέδρους Δημοκρατίας, τρεις Πρωθυπουργούς, καθώς και για τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ Bill Clinton, κατά την επίσημη επίσκεψη το 1999, με εγκωμιαστικές αναφορές του ιδίου, στον Ελληνικό και διεθνή Τύπο.

Στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για πρόσβαση όλο και περισσότερων πολιτών, σε δράσεις πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος, την ημέρα αυτή, η είσοδος για το κοινό στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας, θα είναι ελεύθερη. Το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό ειδικά για την εκδήλωση, μεταξύ 7:30 μ.μ. – 9:00 μ.μ., ενώ θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στις 8.00.

Σας περιμένουμε όλους να απολαύσουμε την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο!