Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος είναι κυνηγός εικόνων. Πάντα και με ό,τι κι αν καταπιάνεται. Στα έργα της παρούσας έκθεσής του, εμπνέεται από λεπτομέρειες του αστικού περιβάλλοντος, χρωματίζει το χρόνο που περνά και τα σημάδια που αφήνει στο πέρασμά του. Μια σκάλα, ένας παλιός τοίχος, ένα σπασμένο τζάμι, άλλοτε θαμπά, σαν να αναδύονται από το σκοτάδι, άλλοτε με έντονα χρώματα, τα έργα του πλημμυρίζουν με τη γλυκιά μελαγχολία της φθοράς.

Αναφερόμενος στα έργα που θα παρουσιαστούν, γράφει ο συγγραφέας Χριστόφορος Κάσδαγλης:

«Υδροροές. Μια περιστρεφόμενη σκάλα που τείνει στο άπειρο. Η φθορά των πραγμάτων. Των σχέσεων. Η φθορά της φθοράς. ‘Ενα λουλούδι. Υγρασία. – cut. Παλιό αυτοκίνητο και στον τοίχο μια εργαλειοθήκη. Εργαλειοθήκη; Τι ειρωνεία… – cut.

Κάπου διακρίνω μια ξύλινη σκαλωσιά, αν και δεν εντοπίζεται, νομίζω, σε κανένα από τα έργα της έκθεσης. Αναδύθηκε στο μυαλό μου ως προσάρτημα στα τοπία της φθοράς. Αυτό δεν είναι το νόημα της τέχνης; Ορατών τε πάντων και αοράτων, αναφέρει το υπέρτατο μάνιουαλ. – cut.

Στον προθάλαμο έξι πορτρέτα, έξι γυναίκες. Άφθαρτες αυτές, ως συνήθως. – cut.

Η φθορά δεν είναι προϊόν του χρόνου – είναι ο ίδιος ο χρόνος. Και κάπου εκεί μπαίνει στη σκηνή ο ζωγράφος, ο Βαγγέλης, ρωμαλέος και στοχαστικός. Αφαιρετικός. Έχει προσεγγίσει ένα μυστικό: Δεν ζωγραφίζει τη φθορά, όπως διατείνεται παίζοντας με τις έννοιες. Πειραματίζεται με τα υλικά του επιχειρώντας να ζωγραφίσει τον ίδιο το χρόνο. – cut

Και κάπως έτσι, η ζωγραφική μπορεί να είναι τρισδιάστατη»

Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος είναι αριστούχος απόφοιτος του 1986 του Ανώτατου Ινστιτούτου Θεατρικής Παιδείας, Τμήμα Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου και Τηλεόρασης “Κρίστο Σαράφοφ” της Σόφιας . Κάτοχος Master of Arts στη σκηνοθεσία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης του ίδιου Πανεπιστημίου.

Έχει δουλέψει για χρόνια στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Δουλειές του έχουν παιχτεί από το σύνολο σχεδόν των τηλεοπτικών καναλιών και κυρίως της ΕΡΤ. Για μεγάλο χρονικό διάστημα υπήρξε ανώτατο διοικητικό στέλεχος τηλεοπτικού σταθμού της περιφέρειας.

Ατομικές εκθέσεις:
Αθήνα 2017, βιβλιοπώλείο “ο Πολίτης”
Ζάκυνθος 2017, art studio Ίριδα
Πάτρα 2017, Παναχαϊκόν
Αθήνα 2018, Booz, BaseGALLERY