Παρουσιάσεις βιβλίων αλλά και άλλες φθινοπωρινές εκδηλώσεις μας περιμένουν στα Public Συντάγματος μέχρι το τέλος του μήνα.

Πιο αναλυτικά, μη χάσετε τα εξής:

Η Μανίνα Ζουμπουλάκη παρουσιάζει το βιβλίο της

19/10 και ώρα 19.00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, η Μανίνα Ζουμπουλάκη παρουσιάζει το βιβλίο της «Κάτι μου Κρύβεις», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, στο Public Συντάγματος.

Γιατί η Μανίνα Ζουμπουλάκη σκότωσε έναν νέο και ελπιδοφόρο πολιτικό; Οι «συνένοχοι» σ’ αυτήν τη μυστηριώδη ιστορία, σας προσκαλούν στην  παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μανίνας Ζουμπουλάκη «Κάτι μου Κρύβεις».

Δραματοποιημένα αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η ηθοποιός Γαλήνη Τσεβά.

Ο Δημήτρης Τζίωτης παρουσιάζει το βιβλίο του

19/10 και ώρα 20.30 | Public Cafe, Είσοδος Ελεύθερη

Την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, ο Δημήτρης Τζίωτης παρουσιάζει το βιβλίο του «Η ιδέα του φωτός», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκης, στο Public Cafe Συντάγματος.

Η ιστορία αυτή βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Η πιο ωραία ιδέα του κόσμου γεννήθηκε πριν από τέσσερις χιλιάδες, σχεδόν, χρόνια.

Η καθηγήτρια Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Βιέννης, Ισαβέλλα Χάνσεν, ανέλαβε να παραδώσει προς το δικαστήριο την επιστημονική της γνωμοδότηση για μία υπόθεση που φαινόταν ότι έχει για πάντα ξεχαστεί. Κατά τη διάρκεια της έρευνας που διεξάγει, σε συνεργασία με τον συγγραφέα Νίκο Πατρινό, βρίσκονται μπροστά σε μία απρόσμενη εξέλιξη.

Διαβάζοντας το βιβλίο του άλλου!

20/10 και ώρα 19.00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Δυο ψυχοθεραπευτές, ο Γιάννης Βαϊτσαράς, και ο Τρύφων Ζαχαριάδης, προσεγγίζουν τη συγγραφική εμπειρία των μυθιστορημάτων τους, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Αρμός, την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στο Public Συντάγματος.

Οι ψυχοθεραπευτές Γιάννης Βαϊτσαράς και Τρύφων Ζαχαριάδης αναλύοντας ο ένας το βιβλίο του άλλου τοποθετούν τους πρωταγωνιστές των μυθιστορημάτων τους στο περιβάλλον εκείνο που στρέφει την προσοχή των αναγνωστών σε όσα κρύβονται πίσω από τις λέξεις της χαρισματικής αφήγησης τους!

Εργαστήριο Ρομποτικής

21/10 και ώρα 12.00 | Public Συντάγματος, (έπειτα από δήλωση συμμετοχής)

Οι μικροί μηχανικοί μας, με την καθοδήγηση ειδικών για την ηλικία τους επιστημόνων, με την ενεργή ενασχόληση και βιωματική προσέγγιση, συνδυάζουν έμπρακτα Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά, το Σάββατο 21 Οκτωβρίου. Το δομημένο εργαστήριο Μηχανικής, είναι ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά 5 με 7 ετών.

Στόχος του εργαστηρίου είναι να σχεδιάσουμε και να χτίσουμε μία μηχανική κατασκευή (από την καθημερινότητά μας) και να αναλύσουμε το πώς ακριβώς λειτουργεί και πώς μπορούμε να τη βελτιώσουμε. Με βιωματική προσέγγιση (αλλά το κυριότερο διασκεδάζοντας), τα παιδιά σχεδιάζουν και χτίζουν μια μηχανική κατασκευή από την καθημερινότητά τους.

Λόγω αυξημένης ζήτησης και περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο blog.public.gr

Οι συμμετέχοντες θα προκύψουν μετά από κλήρωση και θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικώς και με email.

Σε συνεργασία με το City Lab.