Από το νέο άλμπουμ της Vassilina έχουμε ήδη ακούσει τα singles “Bad Omen” και “Ατυχήσαμε” που κυκλοφόρησε μόλις πριν μια εβδομάδα.

To Fragments είναι ένα avant-ποπ άλµπουµ µε dark electronic επιρροές που κυκλοφορεί από την Inner Ear Records σε ψηφιακή μορφή και σε βινύλιο και έχει ηχογραφηθεί στο Λονδίνο, όπου έζησε η VASSIŁINA τα τελευταία 4 χρόνια και στην Αθήνα όπου µετακόµισε πρόσφατα. Η ίδια έχει γράψει τη µουσική και τους στίχους και έχει κάνει παραγωγή στην πλειοψηφία των κοµµατιών. Ένα µέρος του album παρουσιάστηκε µε την µορφή µουσικής performance στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου στην Αθήνα και στο Θέατρο Albany στο Λονδίνο στα τέλη του 2019.

Λόγω της πανδηµίας και των συνεχόµενων lockdown η ολοκλήρωση της παραγωγής δυσκόλεψε αρκετά την VASSIŁINA και τους συνεργάτες και µέλη της µπάντας της Tom Wright και Luke Mannell. Για τους ίδιους λόγους οι µίξεις των κοµµατιών έγιναν στην Αγγλία και στην Ελλάδα από τρεις διαφορετικούς ηχολήπτες, τον Tom Wright, τον Χρήστο Μπεκίρη και τον Shuta Shinoda.

To Fragments αναφέρεται στην κατακερµατισµένη αντίληψη του εαυτού και καταγράφει το συνεχές ταξίδι της καλλιτεχνικής και προσωπικής εξέλιξης της VASSIŁINA, αποκαλύπτοντας ολόκληρη την διαδικασία που χρειάστηκε για να βρει την προσωπική τη φωνή µέσα από την καταπολέµηση των εσωτερικών συγκρούσεων και την συµφιλίωσή της με τα προσωπικά της τραύµατα.

Τα 11 κοµµάτια του album έχουν την µορφή εξοµολόγησης και, σε αντίθεση µε την εντύπωση που ίσως προκαλεί η ακρόασή τους, ελάχιστα από αυτά έχουν ερωτικό περιεχόµενο. Η βασική θεµατική των τραγουδιών είναι το ανθρώπινο σώµα και οι τρόποι µε τους οποίους τα όριά του µπορούν να παραβιαστούν, οδηγώντας σε αποσύνδεση από αυτό. Η αφήγηση στο Fragments είναι κυκλική. Η σωµατοποίηση του κενού (My Heart is Empty), οι ψυχοσωµατικές επιπτώσεις της καραντίνας (Bad Omen), η αντικειµενοποίηση του σώµατος από τρίτους (Sexyless), η αναζήτηση του εαυτού (Floating Bones) και οι εµπειρίες του σώµατος (Ατυχήσαµε) είναι µερικά από τα θραύσµατα που συνθέτουν το σύνολο του Fragments.

Βρείτε ολόκληρο το album διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες και στο site της Inner Ear Records!

CREDITS
Music and Lyrics by Vassilina
Track 2 Music by Tom Wright and Vassilina
Track 9 Music by Luke Mannell and Vassilina

Tracks 1,2,4,5,6,7,8,11 produced by Tom Wright and Vassilina
Track 3 produced by Vassilina
Track 9 produced by Luke Mannell and Vassilina
Track 10 produced by Tom Wright
Additional production: Chris Bekiris (5,7,9), Vassilina (9)

Violin arrangement: Galina Juritz
Guitar arrangement: Luke Mannell

Recorded at Goldsmiths Μusic Studios (LND, UK) , Hackney Road Studios (LND, UK) and Sonic Playground (ATH, GR)
Mixed by: Tom Wright (1,2,6,10,11), Chris Bekiris (3,4,5,7,9) Shuta Shinoda (8)
Mastering: Stefan Konstantinidis @ Fabrika Music Studio

Art and design by Giorgos Papadakis

Διαβάστε επίσης:

Bad Omen: Το πρώτο single της VASSIŁINA