Από τις 11 έως τις 18 Απριλίου, η ομάδα Explosive Mechanism, παρουσιάζει στο Nixon, την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο Fragile Material. Μέσα από τις φωτογραφίες της, η ομάδα κάνει ζουμ στον ασφαλή αλλά ταυτόχρονα εύθραυστο κόσμο… της βιτρίνας.

Όταν είσαι κούκλα σε μια βιτρίνα όλα είναι ιδανικά. Ζεις στο ασφαλή μικρόκοσμο σου, όλοι σου συμπεριφέρονται άψογα και παρακολουθείς τα πάντα μέσα από ένα γυαλί. Παραμορφωμένα, χωρίς ήχο και μακριά από σένα. Αυτό που δεν ξέρεις όμως ή αποφέυγεις να το μάθεις γιατί σε βολεύει είναι πως το σύμπαν σου είναι εύθραυστο και ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει θρύψαλα. 

Όταν είσαι κούκλα βιτρίνας και ζεις στον αληθινό κόσμο έξω από τη γυάλα επειδή σε ανάγκασαν να το κάνεις, τίποτα δεν είναι εύκολο. Πρέπει να τα καταφέρεις όλα μόνος σου και ν’ αποδεικνύεις ότι είσαι κάτι παράνω από ένα ωραίο και καλοφτιαγμένο πακέτο ομορφιάς. Ξέρεις ότι είσαι εύθραυστος και προσπαθείς να κρατάς τα κομμάτια σου ενωμένα.

Στο πρότζεκτ Fragile Material αυτές οι δύο περιπτώσεις θα συναντηθούν με τον πιο άγριο τρόπο. Η εκδίκηση μιας κυρίας θα φέρει τους δύο κόσμους απέναντι στους μεγαλύτερους τους φόβους με σύμμαχο τις μανιασμένες ηλεκτρικές κιθάρες στα μεγάφωνα. Η συνέχεια στο screening room του Nixon μέσα σε φωτογραφίες διασκορπισμένες στους καναπέδες και στη φωτοιστορία στη μεγάλη οθόνη…

Συντελεστές: Φωτογραφίες, Σύλληψη: Κική Παπαδοπούλου, Μοντέλα/ηθοποιοί: Αντιγόνη Ντούνη, Γιάννης Διαμαντής, Ελίζα Μαυροπούλου, Φωτισμός: Αυγουστίνος Φυτίλης, Κίνηση: Γρηγόρης Γαϊτανάρος, Mακιγιάζ: Νταϊάνα Βαρνταξή, Βίντεο μουσικού κουτιού/ backstage: Γιώργος Στύλιος, Κουστούμια: Βασιλική Σύρμα, Μαλλιά: Στράτος Δούκας.