Το forum θα έχει πρακτικό προσανατολισμό και στόχο την ενίσχυση των πολιτιστικών οργανισμών και καλλιτεχνών προς την ανάπτυξη βιώσιμων επιχειρηματικών μοντέλων. Θα διεξαχθεί στο Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας.

Το Creative Lenses Forum φέρνει μαζί καλλιτέχνες και στελέχη από πολιτιστικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Στόχος του Forum είναι η ανταλλαγή απόψεων και η διερεύνηση καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων. Η εκδήλωση συνδυάζει ομιλίες από καταξιωμένους Ευρωπαίους επαγγελματίες του πολιτιστικού τομέα, συζητήσεις και πρακτικά εργαστήρια.

Γιατί να συμμετέχω;

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να:

Ενημερωθούν για σχετικές τεχνικές και πολιτικές σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες
Μάθουν καλές πρακτικές, σε κοινά προβλήματα και λύσεις
Διερευνήσουν δυνατότητες χρηματοδότησης
Συμμετέχουν σε εργαστήρια για την επίλυση πιθανών προβλημάτων του οργανισμού τους
Δικτυωθούν με άλλους οργανισμούς


CREATIVE LENSES

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Creative Lenses: Business Models for Culture” στοχεύει στην ανάπτυξη και ενίσχυση της επιχειρηματικής ικανότητας και της βιωσιμότητας των πολιτιστικών και καλλιτεχνικών οργανισμών της Ευρώπης. Στο έργο συμμετέχουν 13 πολιτιστικοί οργανισμοί, πανεπιστήμια, φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και δίκτυα από το Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Σλοβακία, την Ολλανδία, τη Σουηδία και την Ιταλία. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «Creative Europe».Στο πλαίσιο του προγράμματος αναπτύσσονται εργαλεία και μηχανισμοί για την υποστήριξη των πολιτιστικών οργανισμών, εξετάζονται νέα επιχειρηματικά και διαχειριστικά μοντέλα προσαρμοσμένα στις ανάγκες των καλλιτεχνικών φορέων.

Στην κοινοπραξία του έργου συμμετέχουν οι ακόλουθοι φορείς:

Trans Europe Halles (TEH) network of cultural centers initiated by citizens and artists.
IETM – network for contemporary performing arts.
ΟDC Ensemble/ Vyrsodepseio in Athens, Greece (member of TEH).
Cultural centre Manifatture Knos in Lecce, Italy (member of TEH).
Cultural centre Stanica in Zilina, Slovakia (member of TEH).
Cultural centre P60 in Amstelveen, The Netherlands (member of TEH).
Cultural centre Village Underground in London, UK (member of TEH).
University of the Arts London, UK.
University of Basilicata in Matera, Italy.
The City of Lund, Sweden.
Olivearte, UK.
Creative Industry Kosice, Slovakia.
Περισσότερες πληροφορίες: www.creativelenses.eu


H ODC Ensemble

Η ODC Ensemble είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρία, που δρα στη σύγχρονη και πειραματική τέχνη και έχει ιδρυθεί από τη σκηνοθέτιδα Έλλη Παπακωνσταντίνου.
Η ODC Ensemble δημιουργεί υβριδικές μορφές τέχνης όπου συχνά προσκαλεί το κοινό σε μη θεατρικούς χώρους. Η ODC Ensemble εμπλέκει, εμπνέει, διασκεδάζει και προκαλεί το κοινό με θεατρικές παραγωγές που συμπεριλαμβάνουν από κλασσικά μέχρι σύγχρονα και νέα έργα. Συνδυάζοντας χορό, νέα μέσα, εικαστικές τέχνες και μουσική, γιορτάζει την ουσιώδη δύναμη του θεάτρου με σκοπό να φωτίσει την κοινή μας ανθρωπιά. Η δευτερεύουσα αποστολή της εταιρίας είναι οι διεθνής δικτύωση, η δημιουργία νέων δομών, φεστιβάλ και πλατφόρμες που προάγουν τη σύγχρονη τέχνη, τα καλλιτεχνικά residencies και τους δημιουργικούς κόμβους στην Ελλάδα. Από το 2011 και μέχρι το 2016 η ΟDC Εnsemble στεγάστηκε στον πολυχώρο «Βυρσοδεψείο», όπου παρουσίαζε δικές της δουλειές και παραγωγές καθώς και πολλές συμπαραγωγές: θεατρικές παραστάσεις, φεστιβάλ χορού και μουσικής και σεμινάρια δραματουργίας. Η εταιρεία ODC Ensemble έχει παρουσιάσει δουλειές της στο Φεστιβάλ Αθηνών, έχει χρηματοδοτηθεί από το Arts Council της Μεγάλης Βρετανίας και το Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού και έχει παρουσιάσει παραστάσεις της στο εξωτερικό: Όπερα του Καϊρου (Υπό την Αιγίδα του ΟΗΕ), Λονδίνο (Hoxton Hall, London), Νέα Υόρκη (Chashama Theatre, Times Square), Διεθνές Φεστιβάλ Πειραματικού Θεάτρου του Καϊρου, Φεστιβάλ του Εδιμβούργου το 2002 (Μεγ. Βρετανία), στο Πανεπιστήμιο του Princeton (ΗΠΑ), στην Όπερα του Καΐρου (Αίγυπτο), στο LaMaMa E.T.C., (ΗΠΑ), στο Εθνικό Θέατρο Ελλάδος (Θερινή Ακαδημία), στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ του Ιράκ, στα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας (EG), στο X-Dream Festival (Κύπρος), Neukollner OperBerlin (GE), Musikteatertage Festival Wienna (AU), AntikTeatre Barcelona (SP) , etc. Το 2016 συμμετείχε με τρία έργα στην PQ Quadrennial 2016 (CZ). κ.α. H ODC Ensemble είναι μέλος των διεθνών δικτύων Trans Europe Halles και IETM.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ FORUM

10.20-11.00: ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΠΡΩΙΝΟΣ ΚΑΦΕΣ
11.00-11.05: ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
11.05-11.10: ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΛΛΥ ΔΙΑΠΟΥΛΗ
11.10-11.20: ΟΜΙΛΙΑ TREVOR DAVIES
11.20-11.30: ΣΥΖΗΤΗΣΗ
11.30-11.40: ΟΜΙΛΙΑ SUSANNE DANIG
11.40-11.50: ΣΥΖΗΤΗΣΗ
11.50-12.00: ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ WORKSHOPS
12.00-12.10: ΟΜΙΛΙΑ KAI HUOTARI (KAAPELI) ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ TOY KAAPELI KAI TOY CREATIVE LENSES
12:10-12:15: ΣΥΖΗΤΗΣΗ
12.15-12.30: ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΓΙΑ ΚΑΦΕ
12.30-14.00: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
14.00-15.00: ΓΕΥΜΑ
15.00-16.30: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ (συνέχεια)
16.30-17.00: ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ
17.00-17.15: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ 2021 -Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης-
17.15-17.45: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
17.45-18.15: ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ/ΤΕΛΟΣ FORUM
18.15-18.45: ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ REVOLT ΑΤΗΕΝΣ

WORKSHOPS:

W1: Το να κερδίζεις χρήματα είναι Τέχνη (και η καλή επιχείρηση είναι η καλύτερη τέχνη) από τον Paul Bogen – Διάρκεια 3 ώρες

W2: Βρείτε την έμπνευση και το πάθος σας και αφήστε τα να σας οδηγήσουν στην επιτυχία από την Susanne Danig – Διάρκεια 3 ώρες

W3: Συμβουλές για επιτυχημένα ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ από την Chrissie Faniadis – Διάρκεια 3 ώρες

W4:Μυστικά και τεχνικές για την Οργάνωση Καλλιτεχνικού Φεστιβάλ – από τον Trevor Davies – Διάρκεια 3 ώρες

ΟΜΙΛΗΤΕΣPaul Βogen,Susanne Danig, Trevor Davies, Chrissie Faniadis, Dr. Kai Huotari