Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού project “Foodprint: The Mediterranean Diet Revisited” το Goethe Institut Athen και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, καλούν παιδιά και νέους, ηλικίας 13-16 ετών, να συμμετέχουν σε διήμερο φωτογραφικό εργαστήριο με θέμα τη Μεσογειακή Διατροφή. Με αφετηρία προσωπικές ιστορίες που αναδεικνύουν τη σημασία που έχει το φαγητό στην καθημερινότητά τους, οι συμμετέχοντες θα συνδέσουν τη φωτογραφία με τη διατροφή.

Υπό την καθοδήγηση της βραβευμένης φωτογράφου Μυρτώς Παπαδοπούλου, θα συζητηθούν τεχνικές και εκφραστικοί κώδικες της φωτογραφικής γλώσσας, καθώς και μέθοδοι πειραματισμού που θα επιτρέψουν στους νέους φωτογράφους να διηγηθούν μια ιστορία ή να εκφράσουν το δικό τους διατροφικό αποτύπωμα.

Οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν μια σειρά από έργα που θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν μέσα στην ομάδα, ενθαρρύνοντας την έκφραση ιδεών και συναισθημάτων στα πλαίσια μιας δημιουργικής διαδικασίας.

Στο τέλος του εργαστηρίου, ο καθένας θα επιλέξει μια φωτογραφία που θα παρουσιαστεί στο Εθνικό Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης ΕΜΣΤ το φθινόπωρο 2023, στο πλαίσιο ενός συλλογικού έργου που δημιουργείται με αφορμή την έκθεση Foodprint.

H Φωτογράφος

Η Μυρτώ Παπαδοπούλου γεννήθηκε στην Ελλάδα και ξεκίνησε τις σπουδές της στις καλές τέχνες με ειδίκευση στη ζωγραφική και τη φωτογραφία. Το 2006 ήταν υπότροφος στο ICP (International Centre of Photography) στη Νέα Υόρκη. Το 2019/2020 έλαβε υποτροφία από το ‘Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, έχει προταθεί για το βραβείο Prix Pictet και υποτροφία του Magnum Foundation. Συνεργάζεται με διεθνείς εκδόσεις και οργανισμούς όπως με το περιοδικό Smithsonian, τον οίκο Dior, το National Geographic, το περιοδικό TIME, τους New York Times και άλλους. Εκπροσωπείται από την Redux Pictures στη Νέα Υόρκη.

Συμμετοχή

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο εργαστήριο συμπληρώνοντας την online αίτηση.

Το συνολικό κόστος συμμετοχής για το πρόγραμμα είναι 20 €, το οποίο περιλαμβάνει μεσημεριανό φαγητό στο Κυκλαδικό Μουσείο. Η εγγραφή ολοκληρώνεται με καταβολή των διδάκτρων, έως τρεις ημέρες πριν από την έναρξη του εργαστηρίου.
Η συμμετοχή επιβεβαιώνεται με την εξόφληση των διδάκτρων.

Η κατάθεση του ποσού γίνεται στον λογαριασμό του Μουσείου στην Alpha Bank
Αρ. Λογαριασμού 11500-2002-013699
IBAN GR95 0140 1150 1150 0200 2013 699
Αιτιολογία: Εργαστήριο Φωτογραφία

ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ: Μυρτώ Παπαδοπούλου
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 συναντήσεις x 4 ώρες

Photo Credit: Pamir Mountains, Khorog, Tajikistan 2014